Διατηρείται το επιλεκτικό ενδιαφέρον

Αγοραστικό ενδιαφέρον και ανοδική φορά για συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20, όπως οι Εθνική, Εμπορική, Cosmote, 3Ε αλλά και ΟΛΠ, συντηρούν την αγορά πάνω από τις 2.500 μονάδες. Ωστόσο, η πλειονότητα των μετοχών υποχωρεί, όπως μειούμενος βαίνει και ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με σαφώς περιορισμένες συναλλαγές, ενδεικτικές της απροθυμίας των πωλητών, σταθεροποιείται ο Γ.Δ. γύρω από τις 2.550 μονάδες.

Από τεχνικής πλευράς, θα εμμείνουμε στην αρχική μας εκτίμηση για ”στήριξη” του δείκτη στο εύρος των 2.538-2.542, προκειμένου να διαφυλαχθεί η βραχυπρόθεσμη τάση του FTSE-20.

Οι συναλλαγές περίπου μιάμιση ώρα πριν από τη λήξη τη συνεδρίασης δεν ξεπερνούσαν τα 90 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 40% λιγότερα από ό,τι χθες.

Καταγράφεται και αυτήν τη φορά η τάση για αυξημένο τζίρο σε ανοδική συνεδρίαση και μείωσή του στη διόρθωση που ακολουθεί.

Η μετοχή της Alpha κινείται οριακά χαμηλότερα, στα 7,40 η μετοχή των ΕΛΠΕ, ενώ στα 22,90 ευρώ αντιδρά η μετοχή της Εμπορικής.

Το ύψος των συναλλαγών μέχρι τις 14.30 προσέγγιζε περίπου το χθεσινό συνολικό όγκο.

Η μετοχή της Εθνικής οριακά πάνω από τα 25 ευρώ, με μέτριο αγοραστικό ενδιαφέρον, ενώ ξεχωρίζει και σήμερα η μετοχή της Cosmote, με τιμή στα 13,54-13,58 ευρώ.

Η μετοχή της Τραπέζης Κύπρου, ύστερα από ένα 12% στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, υποχωρεί κατά περίπου 2%, ενώ ενισχυμένο εμφανίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον μεταξύ 2,34-2,36 για την κοινή μετοχή της Μηχανικής.

Κέρδη για την κοινή μετοχή της Κλωνατέξ, μικρότερα για τη Νάουσα, ενώ και οι δύο Οργανισμοί Λιμένων (ΟΛΠ - ΟΛΘ) συνεχίζουν με αύξηση συναλλαγών και ενίσχυση της τιμής τους.

Ο τζίρος στη μετοχή του ΟΛΠ, περισσότερος από ό,τι χθες, επιβεβαιώνει την εκτίμηση για ενδιαφέρον ξένου επενδυτικού οίκου, που πλειστάκις είχε λάβει κατά το παρελθόν ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση υπέρ του ΟΠΑΠ.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θεωρείται λογική μία ήπια διολίσθηση προς τη χαμηλή τιμή του εύρους στήριξης και ως πιθανή μία σταθεροποίηση του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.542 μονάδων.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει βεβαίως σημαντικά σε βάρος των πρώτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v