ΑΧΕ: Η Εθνική Τράπεζα στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου της σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg, τα προ φόρων κέρδη θα αυξηθούν 23% διαμορφούμενα στα 138 εκατ. ευρώ. Βελτιωμένη εκτιμάται η ψυχολογία της αγοράς.

ΑΧΕ: Η Εθνική Τράπεζα στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου της σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, στις 16:15.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τον όμιλο που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg κάνουν λόγο για αύξηση των προ φόρων κερδών και των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 23% και 10% αντίστοιχα σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 138 εκατ. ευρώ και 349 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με το consensus του Bloomberg τα συνολικά έσοδα της τράπεζας θα ανέλθουν στα 487 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας ετήσια αύξηση της τάξεως του 10%.

Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πιθανή τη συμμετοχή των αγοραστών στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών, καθώς η ψυχολογία είναι βελτιωμένη και μπορεί να βοηθήσει την αγορά να απορροφήσει τις όποιες πιθανές πιέσεις από την κατοχύρωση κερδών.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis τονίζει επίσης πως οι αναλυτές περιμένουν αύξηση των καθαρών κερδών κατά 23% σε ετήσια βάση για την Εθνική Τράπεζα, τονίζοντας πως η μετοχή της θα βρεθεί στο επίκεντρο, ενώ τα αποτελέσματα της Alpha Bank ενισχύουν τις προσδοκίες.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως η ψυχολογία των επενδυτών είναι βελτιωμένη λόγω των θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου, όπως εξάλλου φάνηκε και χθες από αυτά της Alpha Bank.

Επίσης, τονίζει η Eurobank Securities, οι επενδυτές περιμένουν ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας θα ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, τονίζει η χρηματιστηριακή, δεν αποκλείεται μια υποχώρηση σήμερα, καθώς το διεθνές περιβάλλον γίνεται δυσμενέστερο επηρεάζοντας την ψυχολογία της αγοράς.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πιθανή τη συνέχιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις τράπεζες εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Ακόμα οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ εκτιμούν πιθανή την επικράτηση τάσεων συσσώρευσης στην αγορά, καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια εμφάνισαν σημάδια αδυναμίας εχθές λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το Χ.Α. κατέγραψε σε μικρό διάστημα σημαντικά κέρδη.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1,2% κλείνοντας στις 2.554 μονάδες.

Εντυπωσιακή απόδοση κατέγραψε χθες η αγορά πηγαίνοντας κόντρα στο διεθνές κλίμα, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, τονίζοντας πως η εγχώρια ψυχολογία εμφανίζεται βελτιωμένη υποστηριζόμενη από τα καλά αποτελέσματα τριμήνου, όπως έγινε εξάλλου φανερό χθες και με την Alpha Bank.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v