Ευκαιρίες για μετ-επιβιβάσεις

Με διακυμάνσεις εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση, προσφέροντας ευκαιρίες για κατοχύρωση κερδών, αλλά και νέες αγορές, ενώ απόλυτα τεχνικά ”παίζεται” ο Γενικός Δείκτης, μέσω του FTSE-20. Αρνητική η σχέση ανοδικών – πτωτικών, ενώ επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον, σε αυτή τη φάση, για τις μετοχές των Εθνικής και Εμπορικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν μη τι άλλο, η συνεδρίαση είναι μέχρι στιγμής ενδιαφέρουσα, με κάτι ανάλογο να προμηνύεται για τη συνέχεια.

Απόλυτα τεχνικά, συνεχίζουν να παίζουν οι ισχυροί παίχτες τις δεικτοβαρείς μετοχές – επιλογές τους, φροντίζοντας παράλληλα, την ”εικόνα” του FTSE-20 και του Γενικού Δείκτη.

Διαπιστώθηκε πως αρχικά η αγορά αφέθηκε να υποχωρήσει μέχρις ότου βρεθούν οι ”στηρίξεις”, καθώς η προσφορά που εκδηλώθηκε αρχικά ήταν περιορισμένης έκτασης.

Για παράδειγμα, στα πρώτα 5 λεπτά της συνεδρίασης η μετοχή της ΔΕΗ με μόλις μία εντολή 5 τεμαχίων υποχώρησε στα 21,18 ευρώ, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 2,5%, επηρεάζοντας ανάλογα τον FTSE-20.

Χαμηλότερα αφέθηκαν στο σύνολό τους οι δεικτοβαρείς μετοχές, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Alpha, όπου, όμως, η προσφορά στα πρώτα 30 λεπτά δεν ξεπέρασε τα 50.000 τεμάχια.

Αυτοί, δηλαδή, που έσπευσαν να κατοχυρώσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη από τη μετοχή της Alpha ήταν λίγοι μπροστά στη χθεσινή ζήτηση των 612.086 τεμαχίων.

Δεν είναι επίσης, τυχαίο, πως μετά τις 11.30 οι πρώτες δύο μετοχές που ”γύρισαν” σε θετικό πρόσημο ήταν η Εθνική και η Εμπορική.

Ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την Εθνική σήμερα και εκτιμούμε πως δύσκολα η μετοχή θα αφεθεί σε αρνητικό κλείσιμο.

Για την Εμπορική εκτιμούμε πως, σε αυτή τη φάση, η μετοχή της που εμφανίζει υποαπόδοση σε σχέση με τις άλλες 4, διαμορφώνει το επιθετικότερο διάγραμμα προς τα 23,92 ευρώ.

Βέβαια, η εικόνα γύρω στις 11.50 δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή σε ό,τι αφορά τη σχέση ανοδικών – πτωτικών.

Δεν θα πρέπει, όμως, να παραβλεφθεί η προσπάθεια συντήρησης ανοδικής τάσης στις δύο θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο (Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελληνικά Kαλώδια), το αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως ξένου διαχειριστή για το Γερμανό στα 22,62 ευρώ, η σταθερή πορεία της Cosmote και η κίνηση επιμέρους μετοχών της χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τεχνικής πλευράς, το ζητούμενο για τη συνέχεια είναι να παραμείνει η διακύμανση του Γ.Δ. γύρω από τις 2.538-2.542 και να διαμορφωθεί κάπως πιο θετικά η σχέση ανοδικών – πτωτικών, κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Σημείωση: Μετά από 2 συνεχόμενα limit down με σημαντική προσφορά, έδειξε σημάδια σταθεροποίησης χθες η μετοχή της Fanco, για να αντιδράσει σήμερα γύρω στις 11.50 με 3,2%.

Το θέμα στην κίνηση αυτών των τεσσάρων συνεδριάσεων αφορά στο ποιοι ρευστοποιούν και ποιος απορροφά την προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v