Κάθε μέρα τ’ Αϊ- Γιαννιού;

Ξάφνιασε ευχάριστα χθες η Alpha και επικροτείται από τους ξένους της UBS. Ορισμένοι ”πονηρεύονται” για κάτι ανάλογο σήμερα από την πλευρά της Εθνικής, ενώ οι μεσοπρόθεσμοι παίχτες προσβλέπουν και στη γενική συνέλευση των Coca Cola και ΟΠΑΠ μέχρι τις 20 Μαΐου. Τεχνικά η αγορά βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς σήμερα- αύριο θα πρέπει να ”κρατηθούν” σημαντικές στηρίξεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο πήχης ανέβηκε χθες κι άλλο, με αιχμή τα ομολογουμένως εντυπωσιακά αποτελέσματα της Alpha.

Παραμένει τραπεζοβαρής η αγορά μας, γι αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία η αντίδραση σήμερα – αύριο της μετοχής της Εθνικής, τα περιθώρια της Εμπορικής και η διάθεση των πρόσφατων αγοραστών των πακέτων στην Eurobank.

Τεχνικά, η αγορά βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς ο Γ.Δ. ”ακουμπά” τις 2.555 μονάδες, με τη βοήθεια σχεδόν αποκλειστικά των τραπεζικών μετοχών, χωρίς ωστόσο ακόμη να διαφαίνεται ανάλογη συνδρομή από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ.

Το ενδεχόμενο κατοχύρωσης κερδών και μικρής υποχώρησης του δείκτη, έστω εκπρόθεσμης στη χθεσινή διόρθωση των ξένων, συγκεντρώνει τις περίπου μισές πιθανότητες για σήμερα.

Σε αυτήν την περίπτωση, η αγορά δεν πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.538- 2.542 μονάδων.

Εάν ισορροπήσει σήμερα– αύριο ο Γ.Δ. τότε ο ερχόμενος μήνας ξεκινά από σαφώς καλύτερη βάση.

Η UBS επικροτεί τα χθεσινά αποτελέσματα της Alpha αναθεωρώντας την τιμή στόχο από τα 32 στα 34 ευρώ και αφήνοντας τη σύσταση ”αγορά 1”.

Επίσης, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του Bloomberg τα ΚΠΦ της Εθνικής αναμένεται αν είναι αυξημένα κατά 23% φτάνοντας τα 138 εκατ. ευρώ.

Όμως, από τον τραπεζικό κλάδο και με την προϋπόθεση πως θα σταθεροποιηθεί σήμερα– αύριο ο τραπεζικός δείκτης ενδιαφέρον παρουσιάζει, σε αυτή τη φάση, η μετοχή της Εμπορικής που με τρέχουσα τιμής τα 22,40 ευρώ ”βλέπει” άμεσα την υψηλή τιμή των 23,92 ευρώ.

Το ενδιαφέρον των ξένων παραμένει επικεντρωμένο σε δύο μετοχές ”κλειδιά” του FTSE-20, την Coca Cola και τον ΟΠΑΠ.

Εν αναμονή των γενικών συνελεύσεων των 2 εταιριών, 17/5 της Coca Cola και 20/5 του ΟΠΑΠ, θα πρέπει να αναμένουμε περαιτέρω κινητικότητα στις δύο μετοχές.

Θα μπορούσαν εν μέρει με τη ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ να αποτελέσουν πολύτιμη ”στήριξη” για τον FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v