Ο Τύπος της Πέμπτης

Στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλου με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, στα ειδικά μέτρα κυκλοφορίας που θα εφαρμοσθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στις υψηλές τιμές των καυσίμων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλου με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, στα ειδικά μέτρα κυκλοφορίας που θα εφαρμοσθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στις υψηλές τιμές των καυσίμων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Κυπριακό: Η επανένωση της Κύπρου στη βάση του Σχεδίου Ανάν είναι ο κοινός στόχος Αθηνών-Λευκωσίας, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσου Παπαδόπουλου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Οικονομία: Οι κινήσεις της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες θα κρίνουν την πορεία της οικονομίας, τονίζει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία του έκθεση, όπου συμπληρώνει πως το οικονομικό κλίμα μπορεί να βελτιωθεί, αλλά και να χειροτερέψει, τονίζει η Ημερησία.

Αβεβαιότητες στις άμεσες προοπτικές της οικονομίας εντοπίζει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία του έκθεση που δημοσιοποίησε χθες, αναφέρει η Καθημερινή, ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει πως το ΙΟΒΕ προσδοκά πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα στην οικονομία.

Το μεγάλο στοίχημα της συνέχισης της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με το Κέρδος, που επισημαίνει παράλληλα πως γενική είναι η πεποίθηση ότι από το 2005 η ύφεση θα ”χτυπήσει” την πόρτα της ελληνικής οικονομίας.

Τις απειλές και τις ευκαιρίες στη Νέα Ευρώπη των ”25” επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που αναφέρει επίσης πώς διαμορφώνεται τώρα η θέση της Ελλάδας στο νέο οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη διεύρυνση.

ΚΠΣ: Καρκινοβατεί η απορρόφηση κοινοτικών πόρων, προειδοποιεί σύμφωνα με την Ημερησία ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, που επισημαίνει πως η αδράνεια κοστίζει 1 δισ. ευρώ.

Γκαργκάνας: Συγκράτηση των δαπανών και καταπολέμηση της σπατάλης εισηγείται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, αναφέρει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Σε 31 μετοχές συμπυκνώνονται οι top επιλογές των οκτώ μεγαλύτερων χρηματιστηριακών εταιριών της Σοφοκλέους, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει ότι μόλις 11 από τις συγκεκριμένες μετοχές συγκεντρώνουν τις προτάσεις τριών ή και περισσοτέρων τμημάτων της αγοράς.

Βιομηχανία: Σε αντίπαλα στρατόπεδα φαίνεται πως παρατάσσονται για μια ακόμα φορά το οργανωμένο λιανεμπόριο και η βιομηχανία τροφίμων στη νέα μάχη του παλαιού πολέμου μεταξύ λιανοπωλητών και προμηθευτών και όχι μόνο για τα θέματα των τιμών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η Οικονομική Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για νέο κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ βιομηχανιών τροφίμων και σούπερ μάρκετ, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων για τις εκπτώσεις στις πωλήσεις προς τα σούπερ μάρκετ.

Καύσιμα: Στα ύψη ανέβηκαν οι τιμές των καυσίμων επισημαίνει η Ημερησία, που αναφέρει πως η μέση τιμή στην αμόλυβδη διαμορφώθηκε πάνω από 79,5 λεπτά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή τα αμερικανικά αποθέματα αλλά και η Κίνα προκαλούν νέο ρεκόρ τιμής του πετρελαίου, ενώ Το Βήμα αναφέρει πως έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Ολυμπιακοί: Από τις 20 Ιουλίου θα αρχίσει στην Αθήνα η εφαρμογή των ειδικών μέτρων κυκλοφορίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέρει η Καθημερινή.

Στις απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρεται Το Βήμα, παραθέτοντας 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις μετακινήσεις των πεζών και των αυτοκινήτων στην Αττική.

Σχεδιάγραμμα αλλά και χάρτες για τη ζωή στην Αθήνα παραθέτει η Ελευθεροτυπία, ενώ Τα Νέα κάνουν λόγο για ασφυκτικό κλοιό λόγω 2004.

Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει τις αλλαγές στο ωράριο του Δημοσίου αλλά και πώς θα χορηγούνται οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας.

Alpha Bank: Στη σημαντική αύξηση κερδοφορίας που κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2004 η Alpha Bank αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Το Βήμα τονίζει πως η Alpha Bank σέρνει τον χορό των τραπεζικών κερδών, ενώ συμπληρώνει πως ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα επισημαίνοντας πως οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση τουλάχιστον 25% στα κέρδη.

ΟΤΕ: Για ανεπάρκεια του ΟΤΕ στις ολυμπιακές υποχρεώσεις του κάνει λόγο η Καθημερινή, που τονίζει πως η κυβέρνηση έχει ήδη εκδηλώσει την ανησυχία της για τη δυνατότητα του ΟΤΕ να παράσχει τις υπηρεσίες που απαιτεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Emporiki Bank: Οδυνηρές εκπλήξεις αναμένονται από την Emporiki Bank σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει πως τα δάνεια και τα ακίνητα βρίσκονται στο επίκεντρο.

Αγροτική Τράπεζα: Νέο ομολογιακό εκδίδει η Αγροτική Τράπεζα αναφέρει η Ημερησία, που τονίζει παράλληλα πως οι ξένοι θεσμικοί καταψήφισαν την απόφαση.

Intralot: Κέρδη 95 εκατ. ευρώ αναμένει η Intralot σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Νίκας: Για αλλαγή φρουράς στη Νίκας κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως ο κ. Δ. Ράρρης ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

ΜΕΒΓΑΛ: Τα 15 εκατ. ευρώ θα ξεπεράσει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΜΕΒΓΑΛ για το τρέχον έτος, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v