ΑΧΕ: Η διόρθωση διεθνώς θα επηρεάσει το Χ.Α.

Η αδυναμία των διεθνών αγορών θα επηρεάσει το Χ.Α. εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ σε συνδυασμό με την έλλειψη εγχώριας ειδησεογραφίας η αγορά ίσως κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα. Για μια ακόμη εβδομάδα, οι επενδυτές θα εστιάσουν στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

ΑΧΕ: Η  διόρθωση διεθνώς θα επηρεάσει το Χ.Α.
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά ως πιο πιθανό σενάριο την επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς η εισροή νέων από την εγχώρια αγορά είναι περιορισμένη. Η τάση, τονίζει η χρηματιστηριακή, θα δοθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές, συμπληρώνοντας πως η ανακοίνωση αποτελεσμάτων α’ τριμήνου συνεχίζεται αύριο με την Τράπεζα Πειραιώς.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities θεωρεί πιθανό σενάριο την υποχώρηση της αγοράς σήμερα λόγω της αδυναμίας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και της έλλειψης εγχώριας ειδησεογραφίας.

Ακόμα, οι αναλυτές της Eurobank Securities αμφιβάλλουν εάν τα ψυχολογικά ”καύσιμα” επαρκούν να οδηγήσουν τη Σοφοκλέους σε υψηλότερα επίπεδα, τονίζοντας πως οι επενδυτές περιμένουν να βρουν ”στήριξη” στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως οι αγορές υπολείπονται τάσης που θα τις οδηγούσε σε υψηλότερα επίπεδα και σε αυτά τα πλαίσια εκτιμά πιθανή για σήμερα τη συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC’s).

Η Εγνατία ΑΧΕ αναμένει επίσης να καταλαγιάσει η τάση για κατοχύρωση κερδών που επικράτησε την Παρασκευή, με το Χ.Α. να ψάχνει στοιχεία κατεύθυνσης από τα διεθνή χρηματιστήρια.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1,02% κλείνοντας στις 2.517,62 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, η μετοχή της Alpha Bank κατέγραψε απώλειες 2,11% πάρα τα καλά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η τράπεζα.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Οριακή υποχώρηση κατά 0,2% σηµείωσε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. την εβδοµάδα που πέρασε κλείνοντας την Παρασκευή στις 2.517,62 µονάδες.

Όπως τονίζει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο της report, τα εταιρικά κέρδη, με την Alpha Bank να εκπλήσσει την αγορά και την Εθνική να ακολουθεί το θετικό σερί, έδωσαν καύσιμα στις μετοχές του Γ. Δείκτη διατηρώντας το ενδιαφέρον για τοποθετήσεις ζωηρό, ακόμα και όταν η αβεβαιότητα οδηγούσε τις ευρωπαϊκές αγορές προς τα επίπεδα των γνώριμων στηρίξεων του κοντινού παρελθόντος.

Τα στοιχεία για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ των ΗΠΑ δημιούργησαν ανασφάλεια, τονίζει η Magna Trust, επηρεάζοντας τη ροή κεφαλαίων από τις μετοχικές αγορές προς τις αγορές εμπορευμάτων με επίκεντρο τις αγορές συμβολαίων πετρελαίου.

Ακόμα, οι αναλυτές της Magna Trust τονίζουν πως η Ολυμπιακή προετοιμασία, τα εταιρικά αποτελέσματα, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποίησεων και το ενδιαφέρον των ξένων θα αποτελέσουν τα κύρια σημεία αφορμών για την εκδήλωση τάσεων στην ελληνική αγορά, η οποία τις τελευταίες δύο εβδομάδες έδειξε ότι μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα από το διεθνές κλίμα ξεκινώντας την παράδοση των Ολυμπιακών υπερ-αποδόσεων στα χρηματιστήρια των χωρών που φιλοξενούν τους Αγώνες.

Από την πλευρά της η Omega Bank τονίζει πως η Σοφοκλέους παρουσίασε διττή εικόνα το προηγούµενο πενθήµερο, ανοδική µέχρι τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι προσδοκίες για τα αποτελέσµατα πρώτου τριµήνου της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας διαµόρφωναν θετικό κλίµα, παρά τη διορθωτική πορεία των ξένων αγορών. Όµως, στη συνέχεια τονίζει η Omega Bank, και παρά τις ιδιαιτέρως θετικές επιδόσεις και των δύο τραπεζών, σηµειώθηκαν ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Τεχνικά οι αναλυτές της Omega Bank συνιστούν διακράτηση στους επενδυτές µε µεσοπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική, ενώ αντίθετα τονίζει η Omega, για τους βραχυπρόθεσµους επενδυτές η προσέγγιση και διατήρηση των τιµών πάνω από το επίπεδο των 2.480 µονάδων θα θεωρηθεί ως σήµα τοποθετήσεων. Πρώτη αντίσταση είναι η περιοχή των 2.550 μονάδων με την αντίστοιχη στήριξη να τοποθετείται στα επίπεδα των 2.480 μονάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v