Ο Τύπος της Δευτέρας

Η διαμάχη Φαναρίου – Εκκλησίας, το ύψος του ελλείμματος, αλλά και του πληθωρισμού, η ρύθμιση για τα πανωτόκια, καθώς και οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ που αναμένονται εντός Μαΐου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η διαμάχη Φαναρίου – Εκκλησίας, το ύψος του ελλείμματος, αλλά και του πληθωρισμού, η ρύθμιση για τα πανωτόκια, καθώς και οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ που αναμένονται εντός Μαΐου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Εκκλησία: Αγεφύρωτο εκτιμά η Ημερησία πως είναι το χάσμα στην Εκκλησία, ενώ συμπληρώνει πως η κυβέρνηση εκδίδει εντός της εβδομάδος τα Προεδρικά Διατάγματα.

Την πόρτα του ιερού ”φρενοκομείου” ανοίγει η κλιμάκωση της διαμάχης Φαναρίου – Εκκλησίας της Ελλάδος μετά τις εκκλησιαστικές ποινές που επιβλήθηκαν στον κ. Χριστόδουλο, τονίζουν Τα Νέα.

Η Ελευθεροτυπία αναφέρει από την πλευρά της πως με εκκλησιαστική απομόνωση που θα περιορίσει την εξουσία στη μισή Ελλάδα περίπου κινδυνεύει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Έλλειμμα: Εκρηκτική αύξηση παρουσίασε το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά και το δημόσιο χρέος, στη διάρκεια του 2003, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και πριν από την παρέμβαση της Eurostat, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Πληθωρισμός: Πιέσεις στον τιμάριθμο υποκρύπτει ο δείκτης τιμών χονδρικής του περασμένου Μαρτίου, καθώς –όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική- παρουσίασε νέα αύξηση σε σύγκριση με τα αντίστοιχα υψηλά επίπεδα του 2003.

Πανωτόκια: Ρύθμιση δυο ταχυτήτων για τα πανωτόκια προωθεί το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, όπως επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης εντός του Μαΐου θα καταθέσει στη Βουλή τη νέα, ευνοϊκότερη για τους οφειλέτες, ρύθμιση.

Ευνοϊκότερη νομοθετική λύση για τα πανωτόκια και μείωση του χρόνου παραμονής στον Τειρεσία προωθεί η κυβέρνηση έως τα μέσα Μαΐου, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, ενώ προωθείται ρύθμιση πανωτοκίων, διπλασιάζονται και οι πτωχεύσεις, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για νέα γενιά κακοπληρωτών.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Το Ευρωσύνταγμα και η κατανομή των κονδυλίων θα κρίνουν τη νέα Ε.Ε. σύμφωνα με την Ημερησία.

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα: Εκτός κεφαλαιαγοράς είναι πιθανόν να οδηγήσει ορισμένες εταιρίες μικρότερης κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. το κόστος της προετοιμασίας και εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από την 1/1/2005, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο ειδικός σε θέματα IAS/IFRS κ. Κώστας Κοτσιλίνης.

Οικοδομές: Μια τροπολογία που καταθέτει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. δίνει ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για τις προσόψεις των οικοδομών τους, ενώ αναστέλλει τον τρόπο έκδοσης των αδειών, τονίζει ο Ελεύθερος Τύπος.

ΔΕΚΟ: Έως τις 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ αναφέρει η Ημερησία, που τονίζει πως η κυβέρνηση προτίθεται να επιταχύνει τις αλλαγές στις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς.

Εθνική Τράπεζα: Στα 29 ευρώ τίθεται η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η UBS και η Smith Barney αναθεωρούν προς τα πάνω την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας, μετά τα θετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2004.

Τιτάν: Σε αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση ειδικών αποθεματικών προχωράει η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ολυμπιακή: Πιο αβέβαιο είναι το μέλλον για την Ολυμπιακή, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ελευθέριος Βενιζέλος: Κατά 12% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως διακινήθηκαν συνολικά 1,2 εκατ. επιβάτες στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Emirates: Ρεκόρ κερδών κατέγραψε η Emirates, η οποία σε ένα έτος μετέφερε 10,4 εκατ. επιβάτες, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v