Ρευστοποιήσεις στα ”βαριά”

Διολισθαίνει χωρίς να προβληματίζει μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης, με τη σχέση ανοδικών–καθοδικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,5. Αγοραστές, κυρίως ξένοι, στη μετοχή της Cosmote ωθούν την τιμή προς την καταγραφή νέου ”υψηλού”. Δικαιολογημένες οι ρευστοποιήσεις μετά τα κέρδη των τελευταίων ημερών, αν και οι ξένοι ”στηρίζουν” με εκθέσεις τις επιλογές τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι ξένοι είναι εδώ και θα μείνουν στη Σοφοκλέους.

Ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο φροντίζουν τις επιλογές τους, βεβαιώνει το μακροπρόθεσμο χαρακτήρα των επιλογών τους.

Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην περίπτωση της Alpha και σήμερα με την Εθνική.

Ο ένας μετά τον άλλον οι ξένοι οίκοι ανακοινώνουν θετικές εκθέσεις για μετοχές, όπου συνεχίζουν να αυξάνουν τη συμμετοχή τους, αναθεωρώντας όλο και ψηλότερα την τιμή-στόχο.

Η UBS μετά την αναθεώρηση της μετοχής της Alpha πράττει το ανάλογο και στην περίπτωση της Εθνικής, από τα 26,8 στα 28,7 ευρώ.

Ακολουθεί η Citigroup ανεβάζοντας τον πήχη στα 29 από τα 25 και είμαστε σίγουροι πως για τις επιλογές τους θα ακολουθήσουν ανάλογου χαρακτήρα εκθέσεις.

Για παράδειγμα, η νέα υψηλή τιμή της Cosmote στα 13,60 ευρώ με κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης δεν μπορεί και δεν είναι έργο Ελλήνων διαχειριστών.

Περιμένουμε στις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας τη θετική έκθεση κάποιου ξένου οίκου για το σταθερό ρυθμό ανάπτυξης του κύκλου εργασιών και κερδών της Cosmote. Η μετοχή ”βλέπει” τα 14,5-15 ευρώ.

Καταβάλλεται προσπάθεια να ”δεθούν” τα 25 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ αγοραστές, παρά τη μικρή αρχική πίεση, εμφανίζονται στα 22,70 ευρώ για την Εμπορική.

Αγοραστές στα 16,66 ευρώ για τα ΚΑΕ και στα 22,50 για τον Γερμανό, μόνο που και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται αύξηση συναλλαγών.

Αυξημένος ο τζίρος στα 37 ευρώ για τη μετοχή του Τιτάνα, ενώ η ΔΕΗ με περιορισμένη προσφορά υποχωρεί προς τα 21,30 ευρώ.

Η περίπτωση της ΔΕΗ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η τιμή αφήνεται να διολισθήσει χαμηλότερα –αυτήν την περίοδο που ενισχύονται οι τράπεζες– προκειμένου να αποτελέσει αντίβαρο στη συνέχεια σε επερχόμενη μικρή διόρθωση των τραπεζικών τίτλων.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, θεωρούμε πως ο FTSE-20 και συγκεκριμένες επιλογές των ισχυρών παικτών δεν αφήνονται στην τύχη τους.

Αυτό αναδεικνύει σε ισχυρή βραχυπρόθεσμη ”στήριξη” την περιοχή γύρω από τις 2.515 μονάδες, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η φάση συσσώρευσης – επανατοποθετήσεων.

Στην ανοδική αντίδραση, που κατά πάσα πιθανότατα θα σηματοδοτηθεί από την αλλαγή τάσης σε Ν. Υόρκη και Ευρώπη, απαιτείται η διάσπαση της ”αντίστασης” των 2.555-2.560 μονάδων.

Για τις συνεδριάσεις που θα απαιτηθεί κάτι τέτοιο, η εικόνα της αγοράς θα είναι λίγο πολύ η ίδια με αυτή που καταγράφεται αυτές τις μέρες.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,5, με τις μετοχές των Ρόκας, Γρηγόρης, Alpha Γκρίσιν, Ευκλείδης, Κανάκης, Kego, Κορδέλλος, Profile, Λογισμός, Αλσίνκο, Εμπεδος, Εθνική Ακινήτων, Καράτζης να καταγράφουν θετικό ποσοστό μεταβολής υψηλότερο του 2%, με συναλλαγές περισσότερες των 1.000 τεμαχίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v