ΑΧΕ: Δυσμενές το διεθνές περιβάλλον

Σε μεγάλο βαθμό έχουν προεξοφληθεί τα αποτελέσματα τρίμηνου της Εθνικής Τράπεζας εκτιμούν οι ΑΧΕ, τονίζοντας πως επικρατεί αδυναμία στις διεθνείς αγορές. Βραχυπρόθεσμοι καταλύτες παραμένουν οι ροές από θεσμικούς επενδυτές καθώς και η ψυχολογία που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια.

ΑΧΕ: Δυσμενές το διεθνές περιβάλλον
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Κρίσιμες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς, εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ, παραμένουν οι ροές από θεσμικούς επενδυτές, καθώς και η ψυχολογία που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis τονίζει στο πρωινό της report πως για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένει ήπιο ξεκίνημα μετά και την πτώση των αμερικανικών αγορών χθες. Από πλευράς κερδοφορίας η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν χθες έχουν σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί.

Η Eurobank Securities τονίζει πως το διεθνές περιβάλλον δεν δρα υποστηρικτικά στο Χ.Α., καθώς εμφανίζεται αδύναμο, και μια πιθανή συνέχιση της αδυναμίας σήμερα μπορεί να οδηγήσει την αγορά σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σήμερα.

Πιθανή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών τονίζει η Eurobank Securities θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά τη Σοφοκλέους, καθώς η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει βελτιωμένη.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά την επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να παραμένουν στο επίκεντρο, τονίζοντας παράλληλα πως αυτές εμφάνισαν αυξημένη ζήτηση χθες βοηθώντας τον Γενικό Δείκτη να κινηθεί καλύτερα από αυτούς των ευρωπαϊκών αγορών.

Ακόμα, οι αναλυτές της Fortius Finance AXEΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη, τονίζουν πως σε περίπτωση που αυτός δεν μπορέσει να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 2.500 μονάδες, προϊδεάζονται για πιθανή έντονη καθοδική κίνηση του προς τις 2.440 μονάδες.



Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,40% κλείνοντας στις 2.544 μονάδες.

Για άλλη μια φορά οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν του Γενικού Δείκτη, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, τονίζοντας πως η αγορά τήρησε στάση αναμονής λόγω της αρνητικής απόδοσης των ξένων αγορών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v