Σταθεροποίηση πριν την αντίδραση

Απορροφάται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα η ούτως ή άλλως περιορισμένη προσφορά σε τραπεζικές μετοχές, ενώ παραμένει ενεργή η εντολή αγοράς στη μετοχή της Εθνικής, που ενισχύεται. Ενδείξεις αυτονόμησης για σειρά μετοχών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Διατηρούνται οι πιέσεις στην περιφέρεια με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικές στο 1/3,5.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική εμφανίζεται η εικόνα της αγοράς.

Η διακύμανση του Γ.Δ. παραμένει σε στενό εύρος, με τους δείκτες μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να υποχωρούν έναντι του FTSE-20, ο οποίος ενισχύεται οριακά κατά 0,10%.

Ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει μικρά κέρδη (0,23%), με τη μετοχή της Alpha να κινείται προς τα 26,38 ευρώ (0,55%).

Οι μετοχές των Εθνικής, Eurobank, Εμπορικής και Πειραιώς εμφανίζουν μικτή τάση, με τις μέχρι στιγμής συναλλαγές να επιβεβαιώνουν την παρουσία ξένων διαχειριστών.

Η μετοχή της Εμπορικής κυμαίνεται στα 23 ευρώ, της Εθνικής στα 25,58 ευρώ, της δε Eurobank στα 18,10 ευρώ.

Κινητικότητα καταγράφεται και σε άλλες μετοχές του FTSE-20, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Cosmote, όπου έχει πραγματοποιηθεί ένα ”πακέτο” 300.000 τεμαχίων στην τιμή των 13,60 ευρώ, με την τρέχουσα τιμή να διαμορφώνεται στα 13,58 ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν και σήμερα ορισμένες μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με ενδεικτική την περίπτωση των Ατέρμονα, Vivere, Μπουτάρης, Νάουσα και ορισμένων ακόμη.

Η μετοχή του Κορασίδη με αύξηση συναλλαγών υπερβαίνει τα 2 ευρώ, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Νότος, της ΕΥΑΘ, Ridenco, Κεραμεία Αλλατίνη, Λογισμός, Μεβάκο, Medicon, Ηπειρωτική, Ιλυδα, Spider, Εθνική Ακινήτων.

Τη διανομή μερίσματος 0,26 ευρώ προγραμματίζει η διοίκηση του ΟΛΠ, με τη μετοχή να ενισχύεται προς τα 12,78 ευρώ (0,75%), με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει να παραμείνει στη διακύμανση υψηλότερα των 2.535 μονάδων ο Γ.Δ., ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά, να απορροφηθούν οι όποιες πιέσεις δικαιολογούνται μετά τη χθεσινή αντίδραση των τραπεζών.

Ζητούμενο για σήμερα είναι η κατοχύρωση επιπέδου τιμών κοντά στο ”υψηλό” της προηγούμενης Πέμπτης, δηλαδή τις 2.559,6 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v