Βελτιωμένη η ψυχολογία, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Σε θετικό έδαφος θα βρεθεί η αγορά σήμερα εκτιμούν οι ΑΧΕ, καθώς η ψυχολογία είναι αρκετά βελτιωμένη και ικανή να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ εκτιμούν πως ο Γενικός Δείκτης θα δοκιμάσει πάλι το σημείο αντίστασης των 2.550 μονάδων.

Βελτιωμένη η ψυχολογία, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis αναμένει ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται θετικά, με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει πάλι το σημείο αντίστασης των 2.550 μονάδων.

Ακόμα οι αναλυτές της Marfin Analysis τονίζουν πως στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου του ομίλου σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities τονίζει πως η αγορά ενδεχομένως θα παραμείνει σε θετικό έδαφος σήμερα, καθώς η ψυχολογία είναι αρκετά βελτιωμένη και ικανή να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τονίζει η Eurobank Securities, οι τράπεζες πρωταγωνίστησαν.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς σήμερα θα φέρει για άλλη μια φορά τις τράπεζες στο προσκήνιο. Ακόμα, η χρηματιστηριακή τονίζει πως θετική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών στο άνοιγμα μπορεί να επηρεάσει ευμενώς το Χ.Α.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ η Σοφοκλέους χρειάζεται νέες δυνάμεις για να κινηθεί αποφασιστικά σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς έχει κερδίσει 10,6% από τις 23 Μαρτίου. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι σήμερα συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC’s).

Επιπλέον, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη FT-20, αναφέρουν πως έχει στόχο την περιοχή των 1.400 μονάδων, έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση όπου κατέγραψε κέρδη 1,29% κλείνοντας στις 1.374,83 μονάδες, υποβοηθούμενος από τα κέρδη των Eurobank και Alpha Bank (2,03% και 1,08% αντίστοιχα).

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1,1% κλείνοντας στις 2.545 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, το αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, που σημείωσε άνοδο 2,07%, κυρίως από ξένους επενδυτές οδήγησε την αγορά υψηλότερα, με τη μετοχή της EFG Eurobank να διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα 52 εβδομάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v