Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Θετικό momentum βραχυπρόθεσμα, λέει η EFG Sec

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η EFG Eurobank ότι θα είναι βραχυπρόθεσμα η μετοχή της Εθνικής, καθώς βλέπει συνέχιση του θετικού momentum. Διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση ”market perform”, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τριμήνου αντίστοιχα των εκτιμήσεων.

ΕΤΕ: Θετικό momentum βραχυπρόθεσμα, λέει η EFG Sec
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η EFG Eurobank ότι θα είναι βραχυπρόθεσμα η μετοχή της Εθνικής, καθώς βλέπει συνέχιση του θετικού momentum.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα τριμήνου η EFG Sec εκτιμά ότι αυτά ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετική έκθεση της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 30 Απριλίου.

Ωστόσο, στην έκθεση αναφέρεται η κατά 5% υπεράνω των συγκλινουσών εκτιμήσεων επίδοση των κερδών προ φόρων, αλλά και των χρηματοοικονομικών εσόδων της Εθνικής.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η κερδοφορία α΄ τριμήνου της τράπεζας παραδοσιακά είναι η πιο αδύναμη του έτους και διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το τρέχον έτος, καθώς το γεγονός ότι τα λειτουργικά κέρδη της Εθνικής ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων της, δεν προβληματίζει τους αναλυτές της.

Αυτοί, περιμένουν αντίστοιχα βελτιωμένα τα αποτελέσματα των επόμενων τρίμηνων ώστε να επαληθευτούν οι εκτιμήσεις τους για το 2004 αναφέροντας πως περιμένουν, μεταξύ άλλων, ανάκαμψη στα έσοδα από αμοιβές, καθώς και εξορθολογισμό των χρεώσεων για προμήθειες.

Οι εκτιμήσεις της EFG Securities για τα οικονομικά μεγέθη της Εθνικής για το 2004 παραμένουν αμετάβλητες.

Προβλέπει τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 να ανέλθουν κατά 23,4% στα 1,74 ευρώ (από τα 1,41 πέρυσι) συμπληρώνοντας πως η Εθνική διαπραγματεύεται 14,3 και 2,3 φορές αντίστοιχα, τα εκτιμώμενα κέρδη και την λογιστική αξία ανά μετοχή, της τρέχουσας χρήσης.

Ακόμα, σύμφωνα με την έκθεση, το προσαρμοσμένο μέρισμα του 2004 θα ανέλθει στα 0,80 ευρώ, υποδηλώνοντας μερισματική απόδοση της τάξεως του 3,2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v