Σκυταλοδρομία στις τράπεζες

Στο στενό εύρος των 17 μονάδων και τη συντριπτική πλειονότητα των μετοχών να διολισθαίνει (χωρίς αντιστάσεις) σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε σήμερα η Σοφοκλέους, σε μία συνεδρίαση, που μάλλον... κούρασε τους εμπλεκόμενους. Συνέχισαν την θετική τους πορεία οι τράπεζες, εναλλασσόμενες στο πηδάλιο της ανόδου.

Κουραστική συνεδρίαση διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Δείκτη να κινείται σε ένα στενότατο εύρος (μικρότερο των 17 μονάδων) και το μεγαλύτερο μέρος της Αγοράς (ως συνήθως) να διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα χωρίς αντιστάσεις, κάτι που επιβεβαιώνεται από το +0,11% του FTSE έναντι του -1,26%, του FTSEM και του -0,88% του FTSES.

Και βέβαια όλες αυτές οι συνεδριάσεις (όπως εξελίσσονται) εδώ και πολύ καιρό δίνουν το απόλυτο δικαίωμα σε σημαντικό αριθμό επαγγελματιών του χώρου να διερωτώνται αν υπάρχουν λόγοι παρουσίας στο ταμπλό για περισσότερο από το 80% των εισηγμένων μετοχών (τόσο από πλευράς όγκου συναλλαγών όσο και λόγω της χρηματιστηριακής τους πορείας, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών αρκετές δεκάδες τίτλων βρίσκονται σε επίπεδα Δείκτη 2000-1800 μονάδων).

Συγκρατημένα απαισιόδοξοι οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί παράγοντες, καθώς άλλοι εκτιμούν ότι σταδιακά επιβραδύνεται το ανοδικό momentum της Αγοράς και άλλοι απλά ότι το Χ.Α. έχει πλησιάσει την δίκαιη αποτίμησή του (άραγε αυτό ισχύει και για τίτλους που δεν ανήκουν στον FTSE;) και δεν αποκλείουν μικρή διόρθωση.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% Eurobank, ΟΤΕ και Γερμανός (οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν στο υψηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος) με θετικό πρόσημο ΗΥΑΤΤ, Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ η Εμπορική έδειξε κινητικότητα εν μέσω πυκνών συναλλαγών για να κλείσει τελικά αμετάβλητη.

Αντίθετα σημαντικές απώλειες κατέγραψαν Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, Ιντρακόμ, Τιτάν και Cosmote.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε κοντά στο υψηλό ημέρας των 2.550,01 μονάδων, έδειξε ότι δεν έχει τις απαιτούμενες διαθέσεις και δυνάμεις να διασπάσει αυτό το, περισσότερο, ψυχολογικό φράγμα, διολίσθησε σε χαμηλότερα επίπεδα και από εκεί και πέρα εναλλάσσοντας πρόσημο έκλεισε στις 2540,06 μονάδες με απώλειες 0,19%, ο τζίρος στα 123,5 εκ. και οι προσυμφωνημένες συναλλαγές στα 10,7 εκ.

Δεν ”κουράστηκε” να είναι με τους απαισιόδοξους η τελική εικόνα, 83 ανοδικές μετοχές έναντι 220 πτωτικών (άραγε ορισμένοι τίτλοι που βρίσκουν την διάθεση και κινούνται με τόση ευκολία σε χαμηλότερα επίπεδα, έστω και με σχεδόν ανύπαρκτες συναλλαγές) και σε 19 τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 4%.

Στις επιμέρους μετοχές, αξιόλογα κέρδη με χαμηλό όγκο συναλλαγών για Moda Bagno και Καραμολέγκο, κινητικότητα και σημαντικά κέρδη σε Λιβάνη και Κωτσόβολο, συνεχίζει ανοδικά η Flexopack, κοντά στα χαμηλά τρέχοντος έτους η Inform Λύκος.

Επίσης, διολισθαίνει και πάλι χαμηλότερα το Αλουμίνιο Ελλάδος, συνεχίζεται η πίεση στις μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ, πέρασε πάνω από την τιμή της δημόσιας εγγραφής η Ίλυδα (ίσως και λόγω της σημερινής γ.σ.), δείχνει ότι μπορεί και ψηλότερα η ΕΥΑΘ, ενώ εντολές αγορών σημαντικότατου ”ειδικού βάρους” έδρασαν υποστηρικτικά για τον Γρηγόρη.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 300.000 και 100.000 τεμαχίων της Cosmote στα 13,60 και 13,38 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 200 τεμάχια της Sex Form στα 2,87 ευρώ και ένα πακέτο 45.000 τεμάχια της Γερμανός στα 22,50 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 1.500 τεμάχια της Alpha Bank στα 26,64 ευρώ, ένα πακέτο 250 τεμάχια της Motor Oil στα 8,20 ευρώ, ένα πακέτο 57.050 τεμάχια της ΔΕΗ στα 21,20 ευρώ, ένα πακέτο 75.000 τεμάχια της Eurobank στα 18,22 ευρώ και ένα πακέτο 62.550 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 16 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 30.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 21,22 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v