Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στις αμυντικές μετοχές η Marfin Analysis

Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και το κλίμα στις διεθνείς αγορές θα δώσει την τάση στη Σοφοκλέους αυτή την εβδομάδα, όπως εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία συστήνει για άλλη μια φορά μεταστροφή στις ”αμυντικές” μετοχές και σε υποτιμημένες μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Επιμένει στις αμυντικές μετοχές η Marfin Analysis
Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και το κλίμα στις διεθνείς αγορές θα δώσει την τάση στη Σοφοκλέους αυτή την εβδομάδα, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία συστήνει για άλλη μια φορά μεταστροφή στις ”αμυντικές” μετοχές και σε υποτιμημένες μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ειδικότερα, στο report (3 Μαίου 2004) η Marfin Analysis σχολιάζει ότι οι ειδήσεις από την εγχώρια αγορά παραμένουν περιορισμένες, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα και το κλίμα στις διεθνείς αγορές θα είναι οι δύο κύριοι παράγοντες διαμόρφωσης τάσης στη Σοφοκλέους.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι καθώς το κλίμα στις ξένες αγορές είναι αρνητικό, οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε ”αμυντικούς” τίτλους, με ισχυρή απόδοση ταμειακών ροών, όπως ο Τιτάνας.

Παράλληλα, διαβλέπει αγοραστικό ενδιαφέρον σε ορισμένες υποτιμημένες μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης από τον κλάδο λιανικής, όπως η Φουρλής, η Ελμέκ και η Πλαίσιο.

Όπως επισημαίνει η Marfin Analysis στο report της, η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με τα αποτελέσματα τριμήνου της Πειραιώς (Τρίτη 4 Μαΐου), με τις εκτιμήσεις της να κάνουν λόγο για αύξηση 26,3% των ενοποιημένων καθαρών κερδών (31,7 εκατ. ευρώ).

Εξάλλου, όπως αναφέρεται και στον τίτλο του report (Η Σοφοκλέους καταγράφει απόδοση καλύτερη των ξένων αγορών με τη βοήθεια των τραπεζών), η Marfin Analysis σχολιάζει ότι οι τράπεζες παρείχαν στήριξη στο ΧΑ, μετά τα υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, ξεχωρίζει η συνεδρίαση των Fed και ΕΚΤ για τα επιτόκια, καθώς και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v