Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στα 26,3 ευρώ η τιμή-στόχος από Marfin

Εως τα 26,3 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η Marfin Analysis (4/5), ενώ διατηρεί τη σύσταση ”neutral”. Όπως αναφέρει η Marfin, τα ισχυρά αποτελέσματα δικαιολογούν την τρέχουσα τιμή της μετοχής, αλλά δεν δικαιολογούν αξιοπρόσεκτη περαιτέρω άνοδο.

Alpha Bank: Στα 26,3 ευρώ η τιμή-στόχος από Marfin
Εως τα 26,3 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η Marfin Analysis, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”neutral” με αφορμή τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2004.

Σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Μαΐου και τίτλο ”Επιβεβαίωση των θετικών προοπτικών”, η Marfin επισημαίνει ότι κατά την εκτίμησή της τα ισχυρά αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Alpha δεν οδηγούν σε σημαντική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας το 2004, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγούσε σε σημαντική ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Alpha επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, τη δυνατότητα της Alpha να φτάνει στους οικονομικούς της στόχους, δικαιολογούν την τρέχουσα τιμή της μετοχής, αλλά δεν φαίνεται να δικαιολογούν αξιοπρόσεκτη άνοδο.

Με βάση την νέα τιμή στόχο των 26,3 ευρώ η τράπεζα διαπραγματεύεται 13,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005, επίπεδο το οποίο, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, είναι ”δίκαιο” για τον ελληνικό κλάδο.

Ακόμα, η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 2 φορές την εκτιμώμενη λογιστική αξία ανά μετοχή της για το 2005, το οποίο η Marfin κρίνει επίσης δίκαιο, δεδομένης της αναμενόμενης απόδοσης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 15,8%, για το ίδιο έτος. Τονίζεται στην έκθεση πως η αναμενόμενη απόδοση του μετοχικού κεφαλαίου των Ευρωπαϊκών Τραπεζών εκτιμάται για το 2005 στο 17% και στο 13,8% για τις Ελληνικές Τράπεζες.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Marfin Analysis αναφέρει πως η Alpha είναι δίκαια αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ δικαιολογεί το premium στο οποίο αυτή διαπραγματεύεται σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς αντανακλά την υψηλότερη αναμενόμενη ανάπτυξη των ελληνικών τραπεζών έναντι των ευρωπαϊκών.

Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής σχολιάζοντας τα υψηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα α’ τριμήνου αναφέρουν ότι αυτά επηρεάστηκαν σημαντικά από τα υψηλά έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, κυρίως σε ομολόγα και παράγωγα, τα οποία ανήλθαν στα 45 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως ανάλογη απόδοση από έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές ενδεχομένως να μην επαναληφθεί στα εναπομένοντα τρίμηνα του έτους.

Παρά ταύτα, η χρηματιστηριακή αναθεωρεί ελαφρά τις εκτιμήσεις της για να ενσωματώσει την ικανότητα της Alpha στην δημιουργία υψηλότερων λειτουργικών εσόδων.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης, η Marfin εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν κατά 18,7% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 337 εκατ. ευρώ, κατά 5,9% υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v