Με βήμα σημειωτόν η αγορά

Ήπιων τόνων και αναμενόμενη η διολίσθηση του Γενικού Δείκτη, ο οποίος κινείται στο στενό εύρος των 15 μονάδων.Μοιρασμένες οι μετοχές του FTSE-20 με τις τράπεζες να ξεχωρίζουν και τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο πολύ αναμενόμενη η ήπιων τόνων και πλήρως ελεγχόμενη διολίσθηση του FTSE-20.

Και σήμερα, ο Γ.Δ. κυμαίνεται σε στενό εύρος διακύμανσης που δεν ξεπερνά τις 17 μονάδες (δηλαδή ανάλογο με το χθεσινό).

Περίπου μοιρασμένη η εικόνα των μετοχών του FTSE-20, καθώς καταγράφονται οριακές διακυμάνσεις γύρω από τις 2.541 μονάδες.

Στις μετοχές των Alpha, Eurobank, Hyatt, Εθνικής, Εμπορικής, Μotor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς καταγράφεται σχετικά αυξημένη εμπορευσιμότητα με την τιμή τους να κινείται ανοδικά.

Από τις μετοχές που υποχωρούν, πρέπει να σημειωθεί η περίπτωση της Cosmote, όπου η τιμή υποχωρεί κατά περίπου 1% στα 13,20 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 250.000 τεμαχίων (12.05).

Χρηματιστηριακές πηγές σημειώνουν, πως στην τρέχουσα τιμή της Cosmote εκδηλώνεται θεσμικό ενδιαφέρον με αγορές σε αυτό το επίπεδο.

Προς τα 18,64 ευρώ η μετοχή της Eurobank, προς τα 26,98 της Alpha, ενώ η μετοχή της Εμπορικής προσεγγίζει τα 23,18 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με τις μετοχές των Λιβάνη, Γκρίσιν, Νηρεύς, Τράπεζα Αττικής, Μicromedia, να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 2%.

Στον αντίποδα, με αυξημένη εμπορευσιμότητα, υποχωρούν προς τα 0,53 ευρώ η μετοχή της Altec, Γιαννούση (2,50 ευρώ), Alter (2,21 ευρώ), Κλωνατέξ (2,17 ευρώ), ΔΟΛ (3,64 ευρώ), Εθνική Ακινήτων (3,74 ευρώ) και Εμπορικού Δεσμού, Fitco, Χαλυβδοφύλλων, Δάριγκ, κ.α.

Η μετοχή της Πειραιώς, για την οποία η UBS θέτει τιμή στόχο τα 13 ευρώ (βλέπε σχετική αναφορά του euro2day.gr), κυμαίνεται μεταξύ 9,90-10,02 ευρώ, με σχετικά χαμηλή, όμως, εμπορευσιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v