ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις

Η σταθεροποίηση της αγοράς είναι το πιο πιθανό σενάριο για σήμερα εκτιμούν οι ΑΧΕ, οι οποίες δεν αποκλείουν την επικράτηση τάσεων κατοχύρωσης κερδών. Ακόμα τονίζουν πως στο παρόν η Σοφοκλέους υπολείπεται ενός καταλύτη που θα μπορούσε να την οδηγήσει ακόμα ψηλότερα.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά ως πιο πιθανό σενάριο τη συνέχιση σταθεροποιητικών τάσεων, καθώς η αγορά απέτυχε να σπάσει το όριο των 2.500 μονάδων.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities θεωρεί πιθανό σενάριο τη σταθεροποίηση της αγοράς, ενώ δεν αποκλείει την επικράτηση φαινομένων κατοχύρωσης κερδών.

Ακόμα, οι αναλυτές της Eurobank Securities τονίζουν πως η Σοφοκλέους βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τονίζοντας πως υπολείπεται ενός καταλύτη που θα μπορούσε να την οδηγήσει ακόμα ψηλότερα.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Εθνικής ΑΧΕ, κάνουν λόγο για βελτιωμένη ψυχολογία η οποία είναι ικανή να απορροφήσει τις όποιες τάσεις για κατοχύρωση κερδών καθώς εκτιμά πως οι αγοραστές θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, η αγορά στερείται δυνάμεων για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα την επικράτηση τάσεων συσσώρευσης, ενώ η τάση θα προέλθει από τις ευρωπαϊκές αγορές, ειδικά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπή της Fed (FOMC’s).



Αναφορικά με τα χθεσινά αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην αγορά.

Επίσης την επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων εκτιμά η Praxis International ΑΧΕΠΕΥ, καθώς, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, το Χ.Α. θα ακολουθήσει πιθανότατα την τάση που αναμένεται να διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας την πορεία του δείκτη FT-40, αναφέρουν πως η πλειοψηφία των τεχνικών δεικτών, μεσοπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων, είναι αρνητικοί ως προ της εκδήλωση άμεσης ανοδικής κίνησης του. Σε αυτά τα πλαίσια η Fortius εντοπίζει ισχυρή στήριξη στα επίπεδα των 2.100 μονάδων, σε περίπτωση που ο δείκτης συνεχίσει να κινείται καθοδικά, έπειτα από το χθεσινό του αρνητικό του κλείσιμο κατά 1,26% στις 2.264,7 μονάδες.

Τι έγινε xθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,19% κλείνοντας στις 2.540 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, καθώς τα καθαρά κέρδη α’ τρίμηνου του ομίλου αυξήθηκαν κατά 36,7%, άνω των προβλέψεων της χρηματιστηριακής.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v