Νέα τιμή - στόχος από Marfin για ΔΟΛ

Σε αύξηση της τιμής στόχου για το ΔΟΛ κατά 40% έναντι της προηγούμενης, έως τα 2,80 ευρώ προχώρησε η Marfin Hellenic, υιοθετώντας τη σύσταση ”underperform” σε ανάλυσή της με τίτλο ”Ισχυρή ανάκαμψη- απαιτητική αποτίμηση” .

Νέα τιμή - στόχος από Marfin για ΔΟΛ
Σε αύξηση της τιμής στόχου για το ΔΟΛ κατά 40% έναντι της προηγούμενης, έως τα 2,80 ευρώ προχώρησε η Marfin Hellenic, υιοθετώντας τη σύσταση ”underperform”.

Στην έκθεση με ημερομηνία 4 Μαΐου, η τιμή στόχος που, όπως αναφέρεται, προκύπτει από το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών, αν και είναι 40% υψηλότερη της προηγούμενης, υπολείπεται κατά 27,1% της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Η Marfin Analysis στην έκθεση με τίτλο ”Ισχυρή ανάκαμψη- απαιτητική αποτίμηση”, αναφέρεται στο α΄ τρίμηνο του ΔΟΛ εκτιμώντας χαρακτηριστικά ότι τα έσοδα του ομίλου θα αυξηθούν κατά 19,4% έως τα 73,2 εκατ. ευρώ, τα EBITDA κατά 45%, στα 6,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων θα διαμορφωθούν στα 0,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,6 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

H Marfin εκτιμά ότι μια πιθανή συνεργασία του ΔΟΛ με όμιλο ΜΜΕ του εξωτερικού ή μια τροποποίηση της ελληνικής νομοθεσίας που θα επιτρέπει τις συγχωνεύσεις μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων ΜΜΕ θα μπορούσε να προσδώσει μια περαιτέρω ανοδική ώθηση στον ΔΟΛ. Ωστόσο, επισημαίνει, δεν υπάρχουν ενδείξεις παρόμοιας εξέλιξης στο κοντινό μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v