Επικράτηση ανάμεικτων τάσεων αναμένουν οι ΑΧΕ

Πιθανό το σενάριο επικράτησης ανάμεικτων τάσεων στην αγορά, εκτιμούν οι ΑΧΕ για σήμερα, ενώ, όπως τονίζουν, την ευρεία κατεύθυνση θα δώσουν οι αγορές του εξωτερικού. Ακόμα, σημειώνουν έλλειψη δυνάμεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα του ανώτατου εύρους των τελευταίων ημερών.

Επικράτηση ανάμεικτων τάσεων αναμένουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση, η Marfin Analysis εκτιμά πως η αγορά θα ανακτήσει μέρος από το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές θα δώσουν την τάση.

Επίσης, οι αναλυτές της Marfin Analysis αναφερόμενοι στην μετοχή της Cosmote, τονίζουν πως αποτελεί μια από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές τους, ενώ η υψηλή μερισματική πολιτική της εταιρίας ενισχύει την θετική τους άποψη.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities, θεωρεί πιθανό σενάριο την επικράτηση ανάμεικτων τάσεων στην αγορά, ενώ όπως τονίζει την ευρεία κατεύθυνση, θα προσδώσουν οι αγορές του εξωτερικού.

Ακόμα, οι αναλυτές της Eurobank Securities αναφέρουν πως η Σοφοκλέους υπολείπεται δυνάμεων που θα μπορούσαν να την οδηγήσει ακόμα ψηλότερα, ώστε να διασπάσει το ανώτατο όριο του εύρους τιμών όπου διαπραγματεύεται.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, δεν περιμένει σημαντική διαφοροποίηση της τάσης της αγοράς, έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας και εν αναμονή των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Επιπλέον, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως δεν αποκλείεται η συνέχιση κάποιας τάσης κατοχύρωσης κερδών επί συγκεκριμένων μετοχών, με το Χ.Α. να κινείται σε στενό εύρος τιμών και την ευρεία τάση να παρέχεται από τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του των Ελληνικών Πετρελαίων, αναφέρουν πως η μετοχή της έχει καταγράψει σημαντικές υπεραξίες κατά 90% από τα μέσα Μαρτίου 2003 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2004.

Σε αυτά τα πλαίσια η Fortius εντοπίζει ισχυρή στήριξη για την μετοχή των ΕΛΠΕ στα επίπεδα των 6,74 ευρώ, ενώ η ανοδική διάσπαση των 7,5 ευρώ, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, θα ωθήσει την μετοχή προς τα 8,16 ευρώ.



Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1,03% κλείνοντας στις 2.513,87 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 2,28% λόγω ρευστοποιήσεων θεσμικών επενδυτών ενώ η μετοχή της EFG-Eurobank υπεραπέδωσε σημειώνοντας αύξηση 1,74% με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v