Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμάζονται οι στηρίξεις στο Χ.Α.

Δοκιμάζεται η ανθεκτικότητα της στήριξης των 2.485 μονάδων, με την πλειονότητα των μετοχών να υποχωρεί. Σημαντική η προσφορά και η πίεση σε δεικτοβαρείς μετοχές, παρασύρουν χαμηλότερα και τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην περιοχή των 2.485 μονάδων δοκιμάζονται για δεύτερη φορά, σήμερα, οι στηρίξεις – αντοχές της αγοράς.

Με πολύ χαμηλές όμως συναλλαγές τις τελευταίες δύο ώρες, αλλά σημαντικές απώλειες για δεικτοβαρείς μετοχές που παρασύρουν το Γ.Δ. περίπου 18 μονάδες χαμηλότερα.

Ο συνολικός τζίρος μέχρι τις 15.10 δεν ξεπερνούσε τα 108 εκατ. ευρώ, ενώ επικεντρωνόταν σε 6-7 μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Χαμηλότερα κατά 1,88 ευρώ η μετοχή της Alpha, σημαντικές πιέσεις στη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής (-3,5%), οριακά χαμηλότερα των 23 ευρώ η Εθνική, ενώ οριακή είναι η διακύμανση για τη Eurobank.

Από τις μετοχές του ομίλου Intracom, μικρά κέρδη καταγράφουν οι Intralot και Intracom, ενώ έχουν εξανεμιστεί τα αρχικά κέρδη της Intrakat.

Αυξημένες οι συναλλαγές στη μετοχή της Cosmote, σημαντική η προσφορά στις μετοχές των Κορασίδη, Logic DIS, Μηχανική, Μινωικές και άλλες μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεδρίαση ως προς το κλείσιμο του Γ.Δ., εάν και κατά πόσο θα αποβεί ανθεκτική η ”στήριξη” των 2.485 μονάδων.

Σε ένα σημαντικό, όμως, κομμάτι της αγοράς διαμορφώνονται συνθήκες πίεσης-ρευστοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v