Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεμος αισιοδοξίας!

Ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει σήμερα την κυβέρνησή του. Η σύνθεσή της θα αποτελέσει μήνυμα για την ελληνική κοινωνία και για την αγορά. Αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά είναι τα νέα πρόσωπα. Ο πήχης των προσδοκιών έχει σηκωθεί αρκετά ψηλά...

Ανεμος αισιοδοξίας!
Ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει σήμερα την κυβέρνησή του. Η σύνθεσή της θα αποτελέσει μήνυμα για την ελληνική κοινωνία και για την αγορά.

Αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά είναι τα νέα πρόσωπα. Ο πήχης των προσδοκιών έχει σηκωθεί αρκετά ψηλά...



Η χρηματιστηριακή αγορά αντέδρασε χτες με σύνεση. Όπως έπρεπε. Η αισιοδοξία είναι πάντως διάχυτη. Ότι θα αποκατασταθεί σύντομα η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και της Σοφοκλέους.

Ότι θα τελειώσουμε με τις ατέλειωτες ”κανονιστικές διατάξεις” και ότι η προσοχή μας θα επικεντρωθεί στην προσέλκυση επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το χρηματιστήριο είναι πάνω απ’ όλα ψυχολογία. Κι η καλή ψυχολογία ήταν εκείνο που έλειπε μέχρι πρότινος από τη Σοφοκλέους. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει. Για την ακρίβεια, πρέπει να αλλάξει.

Τα πρώτα δείγματα γραφής από τη Νέα Δημοκρατία είναι αρκετά καλά. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Ζάππειο αποτέλεσαν μία πρώτη απόδειξη ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μία νέα εποχή.

Γι’ αυτό άλλωστε ο ελληνικός λαός έδωσε μία καθαρή εντολή προς τη Νέα Δημοκρατία. Προσδοκώντας αυτήν ακριβώς την ανανέωση της πολιτικής μας ζωής.

Ο κ. Καραμανλής θα δώσει σήμερα κάτι περισσότερο από μία πρώτη απόδειξη των προθέσεών του. Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης θα αποσαφηνίσει πολλά πράγματα για τη συνέχεια. Κι η Σοφοκλέους θα δείξει κι αυτή με τη σειρά της τις δικές της προθέσεις.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει πλέον έναν ουσιαστικό λόγο για να αλλάξει πορεία. Και δεν αναφερόμαστε τόσο στην πορεία των τιμών, καθώς η άνοδος και η πτώση των τιμών έχει σχέση με περισσότερες παραμέτρους.

Αλλά στην αλλαγή του κλίματος, στην αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης των επενδυτών με την αγορά. Μία τελευταία επισήμανση. Το μπλε ή το πράσινο χρώμα δεν σώζει χρεοκοπημένες εταιρείες. Προς αποκατάσταση της αλήθειας...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v