Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στην αγορά

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο περιμένει η αγορά, με τις συναλλαγές να παραμένουν υψηλές και προσανατολισμένες σε δεικτοβαρείς τίτλους. Μεταξύ 2.485-2.510 η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, με το ενδιαφέρον να ενισχύεται για μετοχές του FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε αναμονή της ανακοίνωσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου τελεί η αγορά.

Με κινήσεις σε εύρος διακύμανσης 2.485-2.502 και με συναλλαγές περίπου 28 εκατ. ευρώ (11.50) επιχειρείται να σταθεροποιηθεί ο Δείκτης.

Τουλάχιστον σε αυτό παραπέμπει η διακύμανση συγκεκριμένων μετοχών, όπως των Εθνικής, Intracom, ΔΟΛ, Alpha, Τεγόπουλος, Μηχανικής, Τιτάν, ΟΤΕ.

Περίπου στις 11.15 ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε προς τις 2.485 μονάδες, προσφέροντας ένα τεχνικό στοιχείο για τη συγκεκριμένη στήριξη, και αντέδρασε στο επόμενο τέταρτο προς τις 2.502 μονάδες, με αιχμή κυρίως τη μετοχή της Εθνικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τίτλος της περιόρισε, σχεδόν μηδένισε, απώλειες της τάξεως του 0,97% με συναλλαγές περίπου 25.000 τεμαχίων.

Αν μη τι άλλο, σε ορισμένους τίτλους διαμορφώνεται εύρος διακύμανσης ικανό να συντηρήσει ενδοσυνεδριακές κινήσεις.

Σταθερή η μετοχή του ΟΠΑΠ, καταγράφει μικρά κέρδη, στο +1,7 από το –2% η Intracom και νέα κέρδη για τη μετοχή της Motor Oil.

Βέβαια η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών είναι σταθερά υπέρ των δεύτερων, καθώς στάση αναμονής τηρούν και όσοι δραστηριοποιούνται στη μεσαία–χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Μετοχές εταιριών όπως ΑΒ Βασιλόπουλος (μετά μάλιστα τη χθεσινή σημαντική πίεση), Altec, Veterin, ΔΟΛ, Εμπορική Επενδυτική, Ηπειρωτική, Μινωικές συνδυάζουν συναλλαγές και διαμορφούμενη τάση.

Ενδιαφέρον για τη συνέχεια θα έχει, όταν ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει η αγορά και πιο συγκεκριμένα ”επιλεγμένες” μετοχές.

Θεωρούμε πως μία πρόγευση των όσων πρόκειται να συμβούν σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς του Δημοσίου θα λάβει η αγορά μέσω των ΟΤΕ, Εθνικής, Εμπορικής, Αγροτικής και δευτερευόντως ΕΛΠΕ, Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v