Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Το βλέμμα στα νέα πρόσωπα

Στάση αναμονής θα τηρήσουν οι επενδυτές μέχρι την ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Δεν αποκλείονται φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών, δεδομένου ότι η αγορά διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά της επίπεδα, ενώ η αδυναμία του αμερικανικού χρηματιστηρίου ίσως επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αγορές.

ΑΧΕ: Το βλέμμα στα νέα πρόσωπα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Hellenic τονίζει πως αναμένει οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής, περιμένοντας την ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στη μετοχή της Kleemann, επισημαίνοντας πως διαπραγματεύεται 11 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2004, τονίζοντας παράλληλα ότι παραμένει μια καλή, μικρής κεφαλαιοποίησης, επενδυτική πρόταση.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά ότι ελλείψει εταιρικής ειδησεογραφίας το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν τα πολιτικά τεκταινόμενα. Ωστόσο δεν αποκλείει φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών στη Σοφοκλέους, δεδομένου ότι η αγορά διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά της επίπεδα, ενώ υπογραμμίζει πως η αδυναμία του αμερικανικού χρηματιστηρίου ίσως επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως η χθεσινή υπεραπόδοση των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, είναι πιθανό να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές των τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ προβλέπεται αυξημένο.

Από την άλλη, οι αναλυτές της Fortius σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη, δηλώνουν πως βρίσκεται σε ”υπερπουλημένα” επίπεδα, εκτιμώντας πιθανή την καθοδική κίνηση της αγοράς προς το πρώτο βραχυχρόνιο σημείο στήριξης των 2.470 μονάδων. Σύμφωνα με τη Fortius, την άποψή τους ενισχύουν η χθεσινή τάση αποκόμισης κερδών και το πιθανό αρνητικό άνοιγμα των ξένων αγορών.

Ωστόσο, η Praxis αναφέρει ότι το εκλογικό momentum θα συνεχιστεί και στη σημερινή συνεδρίαση οδηγώντας σε εκτόνωση τη συσσώρευση που δημιουργήθηκε προεκλογικά.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά κατά 0,59%, στις 2.504,09 μονάδες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αποκόμιση κερδών και η έντονη πίεση για ρευστοποιήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη μακριά από το υψηλό ημέρας, αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v