Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει... ταχύτητα η Σοφοκλέους

Συνεχίζονται οι αγορές σε μετοχές εταιριών - ομίλων, όπου προεξοφλείται αλλαγή διοίκησης και επανασχεδιασμός της στρατηγικής. Στο 2 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών τίτλων, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σταθερά πάνω από τις 2.500 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει υψηλότερα των 2.500 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να έχει μειωθεί δραματικά, διαμορφούμενη στο 2/1.

Το ενθαρρυντικό είναι πως συνεχίζουν να εμφανίζονται αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής (22,98-23,46 ευρώ), της Πειραιώς (10,14-10,48 ευρώ), αλλά και στις Eurobank, Alpha και Εμπορική.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά περίπου 2,5%, κάτι που δικαιολογεί την υπεραπόδοση (+1,60%) του FTSE-20.

Το τελευταίο ημίωρο έχει αυξηθεί ο αριθμός των μετοχών που υποχωρούν, με τις Ευρωπαϊκή Τεχνική, Κεραμεία Αλλατίνη, ΔΟΛ, Intracom, Axon, Altec να καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 2%.

Στις συγκεκριμένες μετοχές εμφανίζεται αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Αντιθέτως, αυξημένες συναλλαγές και κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των Ευρωσυμμετοχών, ΜΕΑΓΑ, Alfa Alfa Συμμετοχές, Μαξίμ, ΑΛΤΕ, Μεβάκο, Ναυτεμπορική, Παρνασσός, Ηπειρωτική.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα καταγράφεται στις μετοχές και των Γιαννούση, Logic DIS, Κλωνατέξ, Fanco, Πουλιάδης, Κυριακούλης και αρκετών ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Εάν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης επιτευχθεί ”κλείσιμο” του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.500 μονάδων, θα πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά ισχυρή τεχνική ένδειξη για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v