Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή εντολή για αλλαγές!

Η Νέα Δημοκρατία πήρε χτες ισχυρή εντολή από το εκλογικό σώμα για να κάνει πράξη το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Αυτή η εκλογή με όρους τόσο διευρυμένης πλειοψηφίας δημιουργεί προσδοκίες για αλλαγές και δεν μπορεί παρά να έχει ευεργετική επίδραση στη Σοφοκλέους.

Ισχυρή εντολή για αλλαγές!
Η Νέα Δημοκρατία πήρε χτες ενισχυμένη εντολή από το εκλογικό σώμα για να κάνει πράξη το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Η κυβερνητική αλλαγή δεν μπορεί παρά να έχει ευεργετική επίδραση στη Σοφοκλέους.

Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν στην αγορά κατά την προεκλογική περίοδο έκαναν λόγο για μία νέα αφετηρία την 8η Μαρτίου και για τη Σοφοκλέους. Σήμερα θα διαπιστώσουμε αν τα σενάρια αυτά έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή όχι.

Η αλήθεια είναι ότι η αίσθηση του καινούργιου δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μία νέα ουσιαστική πορεία για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Ας μην ξεχνάμε ότι το χρηματιστήριο είναι πάνω απ’ όλα κλίμα, ψυχολογία. Κι ας θυμηθούμε τι συνέβη το 1990, όταν η εκλογή του κ. Μητσοτάκη υπήρξε αφορμή για την αφύπνιση της Σοφοκλέους.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη παρεξήγηση. Η χρηματιστηριακή αγορά αντιμετωπίστηκε ως ”μίασμα”. Κι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι (και κυρίως οι διορισμένοι) αντιμετώπισαν το χρηματιστήριο ως ένα αναγκαίο κακό. Δεν έγινε προσπάθεια για την ανάπτυξη του θεσμού.

Η ελπίδα της αγοράς είναι ότι η κυβερνητική αλλαγή μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και κάτω από ορισμένες συνθήκες να διαλυθούν οι παρεξηγήσεις του παρελθόντος.

Μένει ο κ. Καραμανλής να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη όλα εκείνα που υποσχέθηκε προεκλογικά. Η αγορά θέλει αλλαγή, θέλει νέα πρόσωπα στο προσκήνιο, θέλει αξιοκρατία, θέλει πάταξη της διαφθοράς.

Η ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι μία ισχυρή λαϊκή εντολή. Η θέληση υπάρχει. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v