Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εθνικών εκλογών δεσπόζουν στα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας, τα οποία αναλύουν τις πολιτικές εξελίξεις, παραθέτοντας παράλληλα εκτιμήσεις για τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Τα αποτελέσματα των χθεσινών εθνικών εκλογών δεσπόζουν στα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας, τα οποία αναλύουν τις πολιτικές εξελίξεις, παραθέτοντας παράλληλα εκτιμήσεις για τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης.

Εκλογές: Ο Κώστας Καραμανλής αναλαμβάνει από σήμερα στα χέρια του το ”τιμόνι” της χώρας, μετά τη θριαμβευτική νίκη που πέτυχε στις χθεσινές εκλογές η ΝΔ, γεγονός που πανηγυρίστηκε με εκδηλώσεις ενθουσιασμού από τους φίλους του κόμματος σε όλη τη χώρα, τονίζει το Κέρδος, που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ολονύκτιο θρίλερ για την είσοδο του Συνασπισμού στη Βουλή.

Από την πλευρά της η Ναυτεμπορική τονίζει πως η καθαρή και σε μεγάλο εύρος πολιτική νίκη που πέτυχε χθες η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, δίνει τη δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει άνετα στις τομές και ρήξεις εκείνες που απαιτούνται για να αρθούν οι όποιες στρεβλώσεις του παρελθόντος και να εφαρμόσει το πρόγραμμα της χώρας χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Η Καθημερινή τονίζει πως υπέρ του Καραμανλή διαμορφώνονται συνθήκες ΄81, και παράλληλα κάνει λόγο για ιστορική νίκη της ΝΔ, η οποία διαμόρφωσε στην κυριολεξία ρεύμα ανατροπής και πολιτικής αλλαγής, ενώ η Εξπρές τονίζει πως ο νέος πρωθυπουργός υποσχέθηκε να δώσει όλες τις δυνάμεις του για να ανταποκριθεί στη μεγάλη και βαριά εντολή των πολιτών.

Σύμφωνα με Το Βήμα οι ψηφοφόροι τιμώρησαν λάθη του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας πως την Τετάρτη ορκίζονται οι υπουργοί, ενώ επισημαίνει πως η χθεσινή καθαρή πολιτική νίκη της ΝΔ γεννά, ως προς την ουσία της, ορισμένα κρίσιμα προβλήματα.

Τα Νέα τονίζουν πως οι ψηφοφόροι έδωσαν καθαρή εντολή στη ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα λάθη της τελευταίας κυβερνητικής τετραετίας.

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής δηλώνοντας ”δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”, όπως τονίζει η Ελευθεροτυπία, ενώ η Ημερησία αναφέρεται μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Παράλληλα, σημειώνει πως ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα στηρίξει με ιδέες και προτάσεις τη νέα κυβέρνηση.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο τονίζει πως το τελικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ”εξέθεσε” τα γκάλοπ, ενώ παράλληλα εκτιμά πως οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες.

Αγορές: Την ανάληψη γενναίων πρωτοβουλιών που θα προσφέρουν μια ανανεωμένη προοπτική ισορροπημένης ανάπτυξης χρειάζεται ο χρηματοπιστωτικός τομέας από τη νέα κυβέρνηση, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v