Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιθετικές αγορές στη Σοφοκλέους (update)

Σε νέο υψηλό ρεκόρ 52 εβδομάδων, ήτοι 2.529 μονάδες, βρέθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η Σοφοκλέους, αφού νωρίτερα είχε κερδίσει το ”στοίχημα” με τις 2.500 μονάδες Εμφανής η οικουμενική – συναινετική διάθεση ”πονταρίσματος” στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε νέο υψηλό ρεκόρ 52 εβδομάδων, ήτοι 2.529 μονάδες, βρέθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η Σοφοκλέους, αφού νωρίτερα είχε κερδίσει το ”στοίχημα” με τις 2.500 μονάδες.

Εμφανής η οικουμενική – συναινετική διάθεση ”πονταρίσματος” στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν.

Για να δούμε, θα το κερδίσουν αυτή τη φορά το στοίχημα οι ξένοι και Έλληνες και ”μεγαλοπαίχτες”;

Οι χθεσινές τοποθετήσεις τους σε δεικτοβαρείς μετοχές έχουν συνέχεια και σήμερα. Σε Eurobank, 3Ε, ΟΤΕ, Αlpha στοχεύουν κυρίως οι επιλογές τους.

Και να σκεφτεί κανείς πως μέχρι στιγμής παραμένουν στο ρελαντί άλλες δεικτοβαρείς μετοχές (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τιτάν).

Την προσπάθεια ”μόχλευσης” που επιχειρείται μέσω μετοχών του FTSE-20 δεν αφήνουν να περάσει ανεκμετάλλευτη και οι ασχολούμενοι με τα ”μικρότερα χαρτιά”.

Θα λέγαμε, όπως επισημάνθηκε από χθες, πως καταγράφεται μία οικουμενική - συναινετική διάθεση ”πονταρίσματος” από πράσινους και βένετους εν όψει της Κυριακής.

Με βάση όμως τις τοποθετήσεις κυρίως των ξένων, οι οποίοι μέσω των Ελλήνων χρηματιστών – συνεργατών τους μάς έχουν εδώ και καιρό αποσαφηνίσει τις διαθέσεις τους, θα εκτιμούσαμε να διακρίνουμε διάρκεια σ’ αυτή την κίνηση.

Στην πλειονότητά τους οι ξένοι, ειδικότερα τα αμυντικά ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια, που ελέγχουν το περίπου 85% της συμμετοχής τους στη Σοφοκλέους, τοποθετούνταν και συνεχίζουν να λαμβάνουν θέσεις με ορίζοντα την Ολυμπιάδα.

Σ’ αυτή τους την κίνηση εκτιμούν πως θα έχουν σύμμαχο τη Wall Street.

Βραχυπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, αποκτά ενδιαφέρον το ενδεχόμενο κατοχύρωσης (ή όχι) του ορίου των 2.500 μονάδων.

Όμως και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δε συμβεί, καθώς είναι επιβεβλημένη η μικρή διόρθωση προς τις 2.485 μονάδες, το ”στοίχημα” παραμένει σε ισχύ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν οι μετοχές των Σαραντής Χίου, Ρόκας, Spider, Fanco, Φοίνιξ, Παρνασσός, Χατζηιωάννου, Μarfin Classic, Αθηνά, Αλουμίνιο, Εθνική Ακινήτων, Alco, Βάρδας, ΑΕΓΕΚ, Lannet, ενώ από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει βεβαίως η κατακόρυφη αύξηση της Γενικής.

Στα 6,20 ευρώ εμφανίζονται αγοραστές στην Εθνική Ασφαλιστική, όπως και στη νέα υψηλή τιμή της Coca-Cola 3E.

Αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται στο επίπεδο των 2,59 ευρώ για τη μετοχή των Ευρωσυμβούλων, στα 1,96 ευρώ της Θεμελιοδομής, στα 4,86 της Intracom, στα 5,40 του Καρδασιλάρη, αλλά και αρκετών ακόμη μετοχών.

Στα 3,98 ευρώ η κοινή μετοχή της Κλωνατέξ, που πρώτη εδώ και 5-6 συνεδριάσεις (μέσω της αύξησης της εμπορευσιμότητάς της) έδειξε την αλλαγή στη φορά της κατηγορίας της.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ανάλογα θετική είναι η μέχρι στιγμής εικόνα μετοχών όπως οι Νάουσα, Μοtor Oil, Despec Πολυμέσα, Auto Hellas, Πετζετάκις, κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v