Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζωηρεύει (;) η Σοφοκλέους

Κάπως πιο ζωηρή η αγορά σήμερα, με σαφή αύξηση συναλλαγών και ενίσχυση της διακυμανσιμότητας αρκετών μετοχών. Τοποθετήσεις τόσο σε δεικτοβαρείς μετοχές όσο και σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Νέα σειρά τιμών–στόχων για εισηγμένες από ισχυρές ΑΧΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ό,τι δεν έγινε τις προηγούμενες συνεδριάσεις ”επιχειρείται” να στηθεί σήμερα - αύριο.

Τόσο η αύξηση των συναλλαγών (στα 28 εκατ. ευρώ μετά από 45 λεπτά συνεδρίασης) όσο και η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών (Ιntracom, Alpha, ΔΟΛ, Altec κ.;a.) φανερώνουν διάθεση για δημιουργία... κλίματος.

Στα 12,10 ευρώ ο ΟΤΕ, στα 25,14 η Alpha, περίπου 2% τα κέρδη για την Εθνική (22,24 ευρώ), με κέρδη Intralot, Intrakat και ΟΠΑΠ, ο δείκτης κινείται μεταξύ 2.448-2.455.

Αυξημένες συναλλαγές στα 35 ευρώ πραγματοποιούνται και στη μετοχή του Τιτάνα, τη στιγμή που μία σειρά χρηματιστηριακών θέτει τιμές-στόχους για ΟΠΑΠ, Frigoglass και ορισμένες ακόμη εισηγμένες.

Ενδεικτική είναι η θέση της Π&Κ για τα 43 ευρώ του Τιτάνα.

Από πλευράς ομίλου Εθνικής, είναι θετική συνολικότερα η πορεία και των θυγατρικών Εθνικής Ακινήτων, Εθνικής Ασφαλιστικής, που υπερβαίνει και πάλι τα 6 ευρώ.

Αν μη τι άλλο, μέχρι στιγμής καταγράφονται διακυμάνσεις - μεταβολές στην τιμή αρκετών μετοχών και διαμορφώνεται εύρος σε τίτλους που μπορεί να προσφέρει αποδόσεις.

Η μικρή διόρθωση του δείκτη προς τις 2.445 μονάδες (12.00) ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον στις λίγο πολύ ίδιες μετοχές.

Διαπιστώθηκε πως αγοραστές εμφανίστηκαν στη μετοχή των Εθνική, ΟΠΑΠ, Μαΐλλης (3,36 ευρώ), Μυτιληναίος (5,46 ευρώ), αλλά και Κλωνατέξ, Νάουσα, Ολυμπιακή Τεχνική, κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v