Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Οι προεκλογικές εξελίξεις, η απώλεια του Θ. Καρατζά διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, το ύψος δανεισμού του δημοσίου, αλλά και οι αποφάσεις για τα ευρωεπιτόκια που αναμένονται σήμερα, δεσπόζουν στον οικονομικό Τύπο της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Οι προεκλογικές εξελίξεις, η απώλεια του Θ. Καρατζά διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, το ύψος δανεισμού του δημοσίου, αλλά και οι αποφάσεις για τα ευρωεπιτόκια που αναμένονται σήμερα, δεσπόζουν στον οικονομικό Τύπο της Πέμπτης.

Πολιτικά: ”Οι πρώτοι έξι μήνες είναι κρίσιμο διάστημα γιατί θα δώσουν τόνο στην οικονομία” τονίζει στο Κέρδος ο συντονιστής Οικονομίας της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης.

Εξηγήσεις από τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της ΝΔ Ηλία Καλλιώρα ζητά η εφημερίδα Χρηματιστήριο για τις χρηματιστηριακές προθέσεις της ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές.

Για ”αγνώστου ταυτότητας” υλικό στα Ταχυδρομεία κάνει λόγο Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στη ΝΔ ”μαύρη προπαγάνδα”, ενώ Τα Νέα αναφέρουν πως βαρύτατες κατηγορίες για βρώμικο πόλεμο απευθύνει το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για το υβριστικό φυλλάδιο εναντίον του προέδρου του Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινήθηκε μέσω της Ρηγίλλης.

Σχετικά η Ελευθεροτυπία σημειώνει πως φυλλάδιο ακροδεξιού και μισαλλόδοξου περιεχομένου κατά του Γ. Παπανδρέου προωθούσαν στους ναούς της χώρας ”άγνωστοι”, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ χρεώνει στη ΝΔ.

Δημόσιο: Στο ύψος ρεκόρ των 23,6 δισ. ευρώ θα ανέλθει ο δανεισμός του Δημοσίου το πρώτο εξάμηνο του 2004 σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στο πρακτορείο Ρόιτερ, του προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Χριστόφορου Σαρδελλή, αναφέρει η Καθημερινή.

Τα 10 δισ. ευρώ προσεγγίσουν τα δάνεια των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και με το δεδομένο ότι τα περισσότερα έχουν συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα για το δημόσιο χρέος της χώρας, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Σαφή σημάδια κόπωσης εμφάνισε η Σοφοκλέους σύμφωνα με το Κέρδος που επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε χθες στις 2.437,29 μονάδες.

ΕΒΕΑ: Η ελληνική βιομηχανία δεν έχει λάβει τη θέση που της αξίζει στα προγράμματα των κομμάτων τονίζει σε υπόμνημά του προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δρακούλης Φουντουκάκης τονίζει το Κέρδος.

Ενεργότερη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας για να συνεχίσει να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε με υπόμνημά του προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος του Ελληνικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Δρ. Φουντουκάκος, τονίζει η Εξπρές.

Διεύρυνση: Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι περισσότεροι έλληνες επιχειρηματίες ότι η διεύρυνση της ΕΕ από 15 σε 25 κράτη – μέλη θα φέρει αύξηση των πωλήσεών τους όπως επισημαίνει Το Βήμα.

Επένδυση: Για επένδυση-μαμούθ στο Βόλο όσον αφορά σε αυτοκινητοβιομηχανία αξίας 10 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει κινεζικός κολοσσός όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ημερησία.

Δολάριο: Για τρίτη μέρα το δολάριο κατέγραψε υψηλά κέρδη έναντι του ευρώ τονίζει Το Βήμα που συμπληρώνει πως ως στόχο για το επόμενο σκληρό τεχνικό επίπεδο της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου οι αναλυτές θέτουν τα 1,19 δολάρια.

Ευρωεπιτόκια: Το ράλι του ευρώ σχεδόν μηδένισε τις προσδοκίες όσων προσδοκούσαν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει σήμερα τη μείωση των βασικών επιτοκίων του ευρώ, όπως αναφέρει Το Βήμα.

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις για τα ευρωεπιτόκια αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Καρατζάς: Η απώλεια του Θ. Καρατζά διοικητή της Εθνικής Τράπεζας δεσπόζει στα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ολυμπιακή: Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τις εκκρεμότητες των Ολυμπιακών Αερογραμμών για την πώληση της εταιρίας αλλά και για το θέμα της έγκρισης του σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει Το Βήμα.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v