Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθησης συνέχεια για πλειονότητα τίτλων

Διαδικαστική κρίνεται σε γενικές γραμμές η σημερινή συνεδρίαση στο μέσο της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας, χωρίς, ωστόσο, να παραβλέπεται το γεγονός ότι όλο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό διολισθαίνει με ιδιαίτερη ευκολία σε χαμηλότερα επίπεδα.

Διαδικαστική συνεδρίαση, που έγινε απλά γιατί έπρεπε να γίνει και η οποία δεν πρόσθεσε κάτι περισσότερο στις απόψεις όσων την παρακολούθησαν, πλην ίσως από το να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι όλο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό διολισθαίνει με ιδιαίτερη ευκολία σε χαμηλότερα επίπεδα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες ομιλούν για υποτονική συνεδρίαση, για Αγορά χωρίς νεύρο και ενδιαφέρον, για περιορισμένη μεταβλητότητα, για μεμονωμένες έως ελάχιστες περιπτώσεις τίτλων που προσελκύουν το μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι μεγάλες Αγορές δείχνουν διαθέσεις διόρθωσης.

Επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι θα συνεχιστούν οι τάσεις συσσώρευσης-αργής διολίσθησης για τον Δείκτη, καθώς οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής, εν όψει εκλογών και ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων.

Συγκρατημένα απαισιόδοξοι και οι τεχνικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αν διατηρηθεί το υποτονικό κλίμα και συνεχίσει η Αγορά να ”βλέπει” χαμηλότερα, δεν αποκλείεται να μπουν σε δοκιμασία τα επίπεδα τεχνικής στήριξης των 2410-2396 μονάδων, ενώ ακόμα μεγαλύτερη απαισιοδοξία υπάρχει για την περαιτέρω πορεία των τίτλων μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα στο ”κόκκινο” έφθασε μέχρι το χαμηλό των 2424,3 μονάδων, για να κλείσει τελικά στις 2437,29 μονάδες με απώλειες 0,40%, σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος έφθασε τα 130 εκ. ευρώ, με ελάχιστες προσυμφωνημένες συναλλαγές (1,9 εκατ. ευρώ) καθώς άλλαξαν χέρια 10000 τεμ. της Cosmote στα 13,17 ευρώ και άλλα 5000 τεμ. στα 13,26 ευρώ, 5000 τεμ. του ΟΠΑΠ στα 14,90 ευρώ και 135000 τεμ. του ΟΤΕ στα 12,02 ευρώ.

Από τις μετοχές του FTSE, κέρδη μεγαλύτερα του 1% σε Γερμανό και Coca-Cola, με θετικό πρόσημο Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Eurobank, ενώ η Ιντρακόμ ξεκίνησε με διαθέσεις αντίδρασης, βρέθηκε στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος και έκλεισε τελικά αμετάβλητη.

Αντίθετα πιέστηκαν σχετικά καταγράφοντας αξιοσημείωτες απώλειες, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ, Εμπορική και Cosmote.

Δεν είναι με το μέρος των αισιόδοξων η τελική εικόνα με 100 ανοδικές μετοχές έναντι 192 πτωτικών και σε 23 τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 3%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, δεν ”ενθουσίασε” η πρώτη μέρα επιστροφής του Ευκλείδη στο ταμπλό (-17,76%), συνεχίζει ψηλότερα η Folli-Follie, εντολές αγορών σημαντικού ”ειδικού βάρους” ώθησαν ψηλότερα τον Γρηγόρη, σημαντικά κέρδη για την Flexopack, αξιοσημείωτα κέρδη με λίγες συναλλαγές για Ευρ. Πίστη, Καραμολέγκο, Αλυσίδα και Rainbow, διέσπασε τα 3 ευρώ ο Σφακιανάκης και ”ανοιχτές” εντολές αγορών διαμόρφωσαν την τελική εικόνα στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v