Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές διαθέσεις στο ΧΑ

Αδιάφορη η αγορά, καθώς δεν ”ακούει” ούτε στις θετικές αναλύσεις εκτιμήσεις ξένων επενδυτικών οίκων. Στο ένα προς δύο η σχέση ανοδικών – πτωτικών με τις συναλλαγές της πρώτης ώρας να κυμαίνονται στα 25 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς νεύρο και διάθεση η συνεδρίαση. Οι συναλλαγές της πρώτης ώρας, περίπου 25 εκατ. ευρώ διαμόρφωσαν τη διακύμανση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 2.435,8 - 2.446,3 μονάδων με τους επιμέρους δείκτες να κινούνται στο σύνολό τους χαμηλότερα.

Εξαίρεση αποτελούσαν ο κλάδος διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και λιανικού εμπορίου με οριακά κέρδη.

Στο περίπου ένα προς δύο η σχέση ανοδικών – πτωτικών με συναλλαγές άξιες αναφοράς στις εταιρίες των ΑΕΓΕΚ (1,54 ευρώ) Ιntracom (4,86 ευρώ), Intrakat (1,51 ευρώ), Έμπεδος, Νεώριον, Info Quest, Aθηνά, ΚΛΜ, Ridenco, Ηπειρωτική, Νοtos Com.

H υποτονικότητα, που χαρακτηρίζει και τη σημερινή συνεδρίαση, επιβεβαιώνεται από τις μικρές διακυμάνσεις, περιορισμένη μεταβλητικότητα και τα οριακά κέρδη όσων μετοχών κινούνται ανοδικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 30 μετοχών το ποσοστό μεταβολής ξεπερνούσε το 1%.

Είναι άξιο αναφοράς, πως η αγορά δεν αντιδρά ούτε στη σημαντική αναθεώρηση της τιμής στόχου για Εθνική, Alpha, Eurobank από την Smith Barney.

Για την Εθνική τίθενται τα 25 (από τα 19,4 ευρώ), για τηn Eurobank τα 20,5 (από 14,2 ευρώ) και της Alpha στα 28 (από τα 23 ευρώ).

Για την επόμενη ώρα δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές, καθώς η μέχρι στιγμής εικόνα ταιριάζει περισσότερο σε μία διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v