Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότητα από την πρόταση της Alpha

Δημιουργεί τάση σε ένα τμήμα της αγοράς η δημόσια πρόταση της Alpha Bank για πλήρη απορρόφηση της θυγατρικής της Leasing. Σημαντικά τα κέρδη για μετοχές ”κλίματος” Κλωνατέξ, αλλά και κινητικότητα σε επιμέρους τίτλους της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συγκρατημένη και μέσω συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών η αντίδραση.

Κυρίως Alpha και Εθνική, και δευτερευόντως ΟΤΕ, ”συντηρούν” τον FTSE-20 και τον Γενικό Δείκτη μεταξύ 2.455-2.470 μονάδων.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, η υποχώρηση της Intracom χαμηλότερα των 5 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές, με παράλληλη μείωση των Intralot και Intrakat, το limit up της Alpha Leasing (σε συνδυασμό με τα 24,76 ευρώ για τη μετοχή της μητρικής και τη ζήτηση για την επενδυτική ΙΟΝΕ), η αυξημένη εμπορευσιμότητα στις μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ.

Σημειώνεται ότι από σήμερα ισχύουν οι αναθεωρήσεις στον δείκτη των διεθνών επενδυτών MSCI Greece. H CosmOTE έχει ειδικό βάρος 3,7% στη σύνθεση του συγκεκριμένου δείκτη, ενώ το ειδικό βάρος των ΚΑΕ έχει περιοριστεί από 1,38% σε 1,08%.

Καταγράφονται όμως και επιμέρους ενδιαφέροντα στοιχεία, που αφορούν στη χαμηλότατη εμπορευσιμότητα για τη μετοχή της ΔΕΗ (λιγότερα από 5,5 χιλιάδες τεμάχια μέχρι τις 11.30), στη ζήτηση για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, στην κινητικότητα στις ακτοπλοϊκές, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη μετοχή της τελευταίας είχαν πραγματοποιηθεί στις 11.30 τόσες συναλλαγές όσες αντιστοιχούσαν στον μέσο ημερήσιο τζίρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Με την προϋπόθεση πως ο τραπεζικός δείκτης θα κρατήσει στη συνέχεια μέρος των αρχικών του κερδών (+1,20%), θα μπορούσε να συντηρηθεί περαιτέρω η κινητικότητα στις μετοχές των ΑΛΤΕ, Αλουμίνιον, Fanco, Γενική Αποθηκών, Γιαννούση, LogicDIS, Δομηκή Κρήτης, Εθνική Ασφαλιστική κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v