Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή η ύπαρξη αγοραστικού ενδιαφέροντος

Δεν αποκλείουν την ύπαρξη αγοραστικού ενδιαφέροντος για τίτλους που έχουν υποχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ΑΧΕ, παρά το ενδεχόμενο αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο οι μετοχές των Eurobank και Cosmote.

ΑΧΕ: Πιθανή η ύπαρξη αγοραστικού ενδιαφέροντος
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως παρά την πιθανότητα τάσης αποκόμισης κερδών, μπορεί να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον από τους επενδύτες για επιλεγμένους τίτλους που έχουν κινηθεί πτωτικά τις τελευταίες μέρες.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic τονίζει πως περιμένει την αγορά να κινηθεί προσεκτικά σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στη χθεσινή ανοδική πορεία της μετοχής των Alpha Bank, Εθνικής και ΟΤΕ, που κατέγραψαν αντίστοιχα κέρδη της τάξεως του 3,25%, 1,10% και ζημία 0,66%, συμπληρώνοντας πως σήμερα η μετοχή της Eurobank θα παραμείνει στο επίκεντρο λόγω της ανακοίνωσης καλύτερων των αναμενομένων αποτελεσμάτων 2003, χθες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών χθες επικεντρώθηκε στις μετοχές του κλάδου των τραπεζών, καθώς και στις Cosmote, ΔΕΗ και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με την αγορά να ακολουθεί τη διεθνή ανοδική συγκυρία, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως στην αγορά σήμερα ενδεχομένως θα επικρατήσει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Εξάλλου, η Praxis AΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι η Σοφοκλέους θα κινηθεί στο μοτίβο των τελευταίων ημερών, ενώ το ενδιαφέρον σήμερα θα μονοπωλήσει η Cosmote μετά τη χθεσινή θετική έκβαση της διάθεσης του 9% της Telenor.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά κατά 0,96%, στις 2.416 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά οδηγήθηκε ψηλότερα λόγω της αυξημένης συμμετοχής, θεσμικών και μη, επενδυτών, συμπληρώνοντας πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης βρέθηκαν στο επίκεντρο με τον τραπεζικό τομέα να υπεραποδίδει της αγοράς.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v