Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστροφή κλίματος μέσω Εθνικής - Alpha - CosmOTE

Αποδίδει μέχρι στιγμής η προσπάθεια ανάσχεσης της πτώσης, που ορισμένοι αποδίδουν και σε κερδοσκοπικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να ”ανασαίνει” συνολικότερα η αγορά. Αιχμή η αντίδραση των Εθνική - Alpha, τα νεότερα από το μέτωπο της CosmOTE και η διατήρηση της ανοδικής φοράς σε αρκετές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή την Εθνική φάνηκε ότι αποδίδει καρπούς, μετά τις 13.00, η προσπάθεια ”συμμαζέματος” της αγοράς.

Είχαν προηγηθεί βέβαια τα θετικά νέα από το μέτωπο της CosmΟΤΕ (βλέπε σχετικό υλικό στο euro2day.gr) και η αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ, αλλά και της ΔΕΗ.

Η ούτως ή άλλως σχετικά καλύτερη συμπεριφορά μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης έγινε επιθετικότερη με το ”γύρισμα” του Δείκτη.

Η ανταπόκριση των επενδυτών που δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατηγορία αποτυπώθηκε σχεδόν άμεσα σε μια σειρά μετοχών.

Από τη Φλεξοπάκ, μέχρι το Αλουμίνιον και την Alpha Leasing επιχειρείται η ενίσχυση της εμπορευσιμότητας και του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Η μετοχή της Φλεξοπάκ, που με αυξημένες συναλλαγές υπερέβη χθες την ”αντίσταση” των 2,30 ευρώ, συνεχίζει θετικά και σήμερα.

Νέα ανώτερη τιμή έτους για το Γερμανό, νέα ιστορική υψηλή τιμή για την CosmΟΤΕ, αύξηση συναλλαγών εμφανίζουν οι Εγνατία, Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, Έμπεδος, ΕΠΑΤ, Στρίντζης, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Θεμελιοδομή και ΙΑΣΩ, ενώ στα 15,40 ευρώ κυμαίνεται η Intralot (βλέπε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας).

Το ενθαρρυντικό όμως είναι πως μετοχές εταιριών που είχαν πιεστεί τις τελευταίες μέρες (Μυτιληναίος, Μέτκα, Ολυμπιακή Τεχνική κ.ά.) αντιδρούν σήμερα με αύξηση των συναλλαγών τους.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανοδική φορά μετοχών όπως το Αλουμίνιον, Βιοτέρ, ΕΠΑΤ, Lannet κ.ά., που από την αρχή της συνεδρίασης διέγραφαν ανοδική φορά.

Στα παράδοξα της συνεδρίασης, η υποχώρηση κατά 2,5% της μετοχής του Νίκα, παρά την ενίσχυση κατά 49% των οικονομικών του αποτελεσμάτων.

Ήταν εξαρχής φανερό πως η μάχη για την απορρόφηση των πιέσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές, ειδικότερα τραπεζικές, θα επιχειρούνταν μέσω των Εθνική και Alpha.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις συγκεκριμένες δύο μετοχές, που για σήμερα καθορίζουν την τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v