Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Πιθανή η συνέχιση των πτωτικών πιέσεων

Δεν αποκλείεται η συνέχιση των πτωτικών πιέσεων και η τάση αποκόμισης κερδών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης εκτιμούν οι ΑΧΕ. Το βλέμμα των επενδυτών στις μετοχές των ΟΤΕ, Τιταν και Eurobank που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα της χρήσης 2003.

AXE: Πιθανή η συνέχιση των πτωτικών πιέσεων
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως παρά την πιθανότητα συνέχισης των πτωτικών πιέσεων, μπορεί να υπάρξει πιθανό αγοραστικό ενδιαφέρον, από τους εγχώριους θεσμικούς, επενδύτες για επιλεγμένους τίτλους.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic τονίζει πως η χθεσινή τάση αποκόμισης κερδών, κυρίως σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και στις τράπεζες, οδήγησε χαμηλότερα την αγορά.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στην χθεσινή ανοδική πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ που κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 2,49%, συμπληρώνοντας πως σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ θα παραμείνει στο επίκεντρο λόγο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2003.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα θα επικεντρωθεί στις μετοχές των ΟΤΕ, Τιτάν και Eurobank, λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως στην αγορά σήμερα ενδεχομένως θα επικρατήσουν τάσεις αποκομιδής κερδών, μικρότερης έκτασης ωστόσο της χθεσινής.

Εξάλλου, η Praxis AΧΕΠΕΥ, εκτιμά ότι στην Σοφοκλέους θα επικρατήσουν τάσεις σταθεροποίησης με την προσοχή των επενδυτών να στέφεται στις μετοχές εταιριών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση κατά 1,20%, στις 2.393 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά παρουσίασε πτώση για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση με τις μετοχές των τραπεζών να υποχωρούν καθώς οι θεσμικοί επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v