Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Η σημερινή τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου, η εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και τα αποτελέσματα της χρήσης του 2003 είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Η σημερινή τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου, η εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και τα αποτελέσματα της χρήσης του 2003 είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

Τηλεμαχία: Η προαναγγελθείσα για σήμερα τηλεοπτική μονομαχία των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας μετατρέπεται τελικώς σε συζήτηση όλων των πολιτικών αρχηγών, αναφέρει Το Βήμα.

Πέντε εναντίον πέντε θα είναι τελικώς η αποψινή πολυαναμενόμενη αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την Εξπρές.

Σύμφωνα με Τα Νέα την τελική συμφωνία των κομμάτων για την αποψινή τηλε-αναμέτρηση σημάδεψαν ώρες γεμάτες παρασκήνιο, ενώ η Ελευθεροτυπία τονίζει πως στο όλο παιχνίδι μπήκε και ο ανταγωνισμός των καναλιών, επισημαίνοντας πως ο ”Αντέννα” απέχει, επειδή παρεκάμφθη η Στάη ως συντονίστρια, αλλά θα μεταδώσει το ντιμπέιτ.

Πληθωρισμός: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών αναμένεται να διαμορφωθεί ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, όχι όμως επειδή υποχώρησε η ακρίβεια αλλά επειδή πέρυσι είχε εκτιναχθεί στα ύψη εν όψει του πολέμου στο Ιράκ, τονίζει το Βήμα.

Σοφοκλέους: Χρηματιστές ενημέρωσαν θεσμικούς για κάποιες εντολές πώλησης από το εξωτερικό και αυτοί έτρεξαν να προλάβουν, αναφέρει η Ημερησία, η οποία τονίζει πως το ”front running” χρηματιστών – θεσμικών προκάλεσε πανικό στην αγορά.

Γεύση του κινδύνου που εμπεριέχει η μεγάλη θέση ξένων επενδυτών στην εγχώρια υψηλή κεφαλαιοποίηση έλαβε χθες το Χ.Α., καθώς εν μέσω κλίματος διεθνούς αβεβαιότητας για τη βραχυπρόθεσμη πορεία των μετοχικών αξιών οι αλλοδαποί επενδυτές ”βγήκαν” πωλητές, πιέζοντας τα blue chips και βεβαίως τον Γενικό Δείκτη, αναφέρει η Εξπρές.

Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία η Σοφοκλέους δέχτηκε χθες – έντεκα μέρες πριν από τις εκλογές - σφοδρότατη επίθεση πωλητών, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 2.400 μονάδων.

Επτά μόλις συνεδριάσεις απομένουν μέχρι την ημέρα των εκλογών και οι επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει να ”παίρνουν θέση” πριν από τη νέα – πιθανολογούμενη άνοδο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα κάνει λόγο για μετεκλογικό άλμα.

Εξαγωγές: Εθνικός στόχος είναι η αύξηση των εξαγωγών σύμφωνα με την Ημερησία, που προσθέτει πως ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων ζητεί άμεσα μέτρα, ενώ επισημαίνει πως οι εξαγωγές πρέπει να αυξάνονται κατά 7% ετησίως.

ΕΚΤ: Εντείνονται οι πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να ανακοπεί η άνοδος του ευρώ, αναφέρει η Καθημερινή.

ΚΠΣ: Υποβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι πίνακες με τις κατανομές των αποθεματικών επίδοσης και προγραμματισμού του Γ’ ΚΠΣ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Παρακολούθησης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επιχειρήσεις: Θετικά αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε εκλογές τα δυο μεγάλα κόμματα συμφωνούν σε βασικές παραμέτρους βελτίωσης της οικονομίας, που επηρεάζουν τόσο το επενδυτικό περιβάλλον όσο και τις αγορές, τονίζει το Κέρδος.

Κλωστοϋφαντουργοί: Τη λήψη άμεσων μέτρων και τη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, που δέχεται αυξημένες πιέσεις λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού, ζητά από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ενδυμάτων Ελλάδος, σύμφωνα με το Κέρδος.

Ακίνητα: Κόπασαν οι αυξητικοί ρυθμοί ανόδου των τιμών των κατοικιών στην Αττική, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ διατηρούνται στα ίδια επίπεδα στις λοιπές αστικές περιοχές της χώρας, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΙΟΒΕ: Οι αυξήσεις των ασφαλίστρων συρρικνώνουν την ασφαλιστική αγορά επισημαίνει έρευνα του ΙΟΒΕ σύμφωνα με Το Βήμα, ενώ το Κέρδος, επικαλούμενο την ίδια μελέτη, αναφέρει πως η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί τον τρίτο πυλώνα στήριξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

ΟΤΕ: Μυστική κρατούν την παραίτηση του διευθυντή εσωτερικού ελέγχου του ομίλου του ΟΤΕ, όπως τονίζει η Καθημερινή.

Eurobank: Αύξηση 73% αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη της Eurobank για τη χρήση του 2003 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που εκτιμά πως τα αποτελέσματα της Τράπεζας τα οποία ανακοινώνονται σήμερα δεν αναμένεται να παρουσιάσουν εκπλήξεις.

Αποτελέσματα: Στα μεγέθη της χρήσης 2003 που ανακοίνωσαν χθες οι Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Βασιλόπουλος και Νίκας αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v