Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση... συμμάζεμα

Μετά τις αρχικές πιέσεις επιχειρείται σταδιακά το ”συμμάζεμα” της προσφοράς σε δεικτοβαρείς μετοχές. Καλύτερη μέχρι στιγμής η εικόνα μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης από αυτήν ορισμένων blue chips, που ανακάμπτουν σταδιακά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αδύναμη η υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ επιχειρείται η κατά το δυνατόν αυτονόμηση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σημαντική η προσφορά στη μετοχή της Εθνικής, που καταγράφει όμως περιορισμένες απώλειες, ενώ επιχειρείται αντίδραση της Alpha και της Eurobank.

Στην περίπτωση της τελευταίας, η αγορά πιθανολογεί τα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ενθαρρυντική η συμπεριφορά των μετοχών του ΟΠΑΠ και της Cosmote και λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τη θέση των Νορβηγών.

Αντιθέτως, συνεχίζονται και σήμερα οι πωλήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, το διάγραμμα της οποίας εμφανίζει σημαντικές αδυναμίες τις τελευταίες 4-5 συνεδριάσεις.

Καλύτερη, σε κάποιο βαθμό, η εικόνα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ειδικότερα σε μετοχές εταιριών που δικαιολογούν την τρέχουσα ή και καλύτερη αποτίμηση.

Προφανώς και δεν είναι συμπτωματική η πορεία της μετοχής του Βασιλόπουλου, Νίκα, Ridenco, Καρδασιλάρη, αλλά και τίτλων όπως η Κλωνατέξ, Lannet, με αυξημένη, τελευταία, εμπορευσιμότητα.

Η μετοχή της Intralot αντιδρά μετά το χθεσινό –5%, καθώς η διοίκησή της σημειώνει πως η περίπτωση της δικαστικής διένεξης στον ΟΠΑΠ θα φτάσει στον Άρειο Πάγο.

Η μετοχή κυμαίνεται στα 15,10 ευρώ με απώλειες 1,4%.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζει στα 3,06 ευρώ η μετοχή της Κατσέλης, στα 3,28 της Κλωνατέξ, στα 4,80 της Μέτκα, της Rilken, της Επιχειρήσεις Αττικής, της Αλουμίνιο, της Fanco, της Forthnet κ.ά.

Για τη συνέχεια θα επιχειρηθεί περαιτέρω η αποκλιμάκωση των πιέσεων που ασκήθηκαν αρχικά σε δεικτοβαρείς μετοχές και το συμμάζεμα των απωλειών του Γ.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v