Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναθέρμανση διαθέσεων στη Σοφοκλέους

Κίνηση προς τις 2.450 μονάδες πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης με κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών σε Cosmote, ενώ το τόνο δίνουν και σήμερα οι μετοχές των Eurobank, Alpha, Eθνικής και Πειραιώς. Στο 5 προς 1 η σχέση ανοδικών – καθοδικών μετοχών.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Εκπληρώνει το... τεχνικό της χρέος η αγορά με την αντίδραση του Γενικού Δείκτη προς τις 2.450 μονάδες.

Με κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών και σημαντική τοποθέτηση ορισμένων Ελλήνων διαχειριστών σε μετοχές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Cosmote.

Η μετοχή της τελευταίας παρουσιάζει συγκριτικά τη μεγαλύτερη αύξηση συναλλακτικότητας σε τεμάχια σε εύρος τιμών 12,50 - 12,98 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το εύρος είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περισσότερες του ενός εκατομμυρίου (γύρω στις 11.50).

Βέβαια τον τόνο της επιχειρούμενης –και σήμερα- αντίδρασης δίνουν οι τραπεζικές μετοχές, κυρίως των Eurobank, Alpha, Eθνικής και Πειραιώς.

Για τη μετοχή της πρώτης έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 200.000 τεμαχίων στη μέση τιμή των 16,50 ευρώ (περίπου 2,5%).

Στα 22,18 ευρώ η Εθνική, στα 24,38 η Alpha, στα 9,58 η Πειραιώς, με κέρδη 2,13%.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετά από έντονες πιέσεις αντίδραση νεοεισηγμένων μετοχών (ΚΛΜ από τα 6,20 ευρώ και Sprider από τα 2,75 ευρώ), όπως επίσης και η τάση που διαμορφώνεται και πάλι για τις μετοχές των ΕΧΑΕ, Σέλμαν, Ζήνων, Εθνική Ασφαλιστική, Εθνική Ακινήτων, Μεβάκο, ΑΛΤΕ, Alpha Leasing, Mέτκα, Αxon, αλλά και Τράπεζα Αττικής, Μηχανική, Φουρλής, Ridenco, Kλωνατέξ, Νάουσα.

Με κέρδη περισσότερα του 2% εμφανίζονταν στις 12.00 περί τις 60 μετοχές, ενώ η σχέση ανοδικών – καθοδικών διαμορφωνόταν στο περίπου 5 προς 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v