Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Στη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, στις εξελίξεις στη Σοφοκλέους την επομένη των εκλογών και στην εικόνα που παρουσιάζουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εισηγμένων για τη χρήση του 2003 αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Στη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, στις εξελίξεις στη Σοφοκλέους την επομένη των εκλογών και στην εικόνα που παρουσιάζουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εισηγμένων για τη χρήση του 2003 αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Εκλογές: Σε διάλογο μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών και των δημοσιογράφων εξελίχθηκε το χθεσινό debate, αφού δεν υπήρξε κατευθείαν αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Γ. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλή, Α. Παπαρήγα, Ν. Κωνσταντόπουλου και Δ. Τσοβόλα, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σε παρασκηνιακές ρυθμίσεις χάθηκε το ”περιλάλητο” ντιμπέιτ, όπως τονίζει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο κάθε ένας αρχηγός κόμματος ”είπε πάλι τα δικά του”.

Από την πλευρά της η Καθημερινή αναφέρει πως ο Κ. Καραμανλής ήταν πειστικός, ενώ ο Γ. Παπανδρέου ήταν ανεπαρκής, τονίζοντας πως ανεδείχθη η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών κομμάτων, και συμπληρώνει πως τα συναισθήματα που επικρατούν στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων είναι αντικρουόμενα λίγα 24ωρα πριν εισέλθουμε στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με το Κέρδος οι ”5” επανέλαβαν τις γνωστές διαπιστώσεις τους για το χθες, ενώ συμπληρώνει πως τα πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων παρέμειναν στο περιθώριο του διαλόγου.

Στις εκλογές και στα σενάρια της επόμενης ημέρας στη Σοφοκλέους αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που μεταξύ άλλων επισημαίνει τα ”ανοικτά μέτωπα” και τις πιθανές εξελίξεις.

ΔΛΠ: Φρένο στα stock options βάζουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, όπως τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Είκοσι τέσσερις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κορυφώνεται η αγωνία όσον αφορά στην έγκαιρη ολοκλήρωση της προετοιμασίας, όπως αναφέρει η Καθημερινή, που επισημαίνει πως ορισμένα από τα κρίσιμα Ολυμπιακά έργα παρουσιάζουν καθυστερήσεις που ξεκινούν από τις δύο εβδομάδες και φθάνουν τον ένα μήνα.

Λιανεμπόριο: Ικανοποιητική ήταν η γενική εικόνα που εμφάνισε ο τζίρος λιανικής των καταστημάτων στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2003, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως από την άλλη καταγράφονται σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των κλάδων.

Ευρώ: Ο γαλλογερμανικός άξονας τοποθετείται πλέον ανοικτά υπέρ της πτώσης του ευρώ και της μείωσης των επιτοκίων, όπως τονίζει Το Βήμα.

Φορολογικοί Έλεγχοι: Την άγουσα προς φορολογικό έλεγχο παίρνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που δεν περαίωσαν την εξαετία 1993-1998, οι επιτηδευματίες με –συγκριτικά– υψηλόποσα έσοδα που δεν ”συμφωνούν” με τις δηλώσεις ΦΠΑ και όσοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στις λίστες των παραβάσεων, τονίζει η Εξπρές.

Τράπεζες: ”Πόσο αξίζουν” οι ελληνικές τράπεζες αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε σημαντική πίεση στις τραπεζικές μετοχές και μάλιστα σε μια περίοδο –όπως τονίζει– που οι τράπεζες δημοσίευσαν πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο κύκλος της ισχυροποίησης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, που άνοιξε με τις υψηλές κερδοφορίες της Εθνικής και της Alpha Bank, ολοκληρώνεται με τα δυναμικά αποτελέσματα της Eurobank που ανακοινώθηκαν χθες, αναφέρει Το Βήμα.

Deloitte: Σε έρευνα της Deloitte σύμφωνα με την οποία το κοινωνικό προφίλ των εταιριών προσελκύει τους επενδυτές αναφέρεται το Κέρδος.

Τηλεπικοινωνίες: Εντελώς αντίθετη φορά με αυτή του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τις Τηλεπικοινωνίες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αναφέρει η Καθημερινή.

Αποτελέσματα Χρήσης: Οι σημαντικές βελτιώσεις κερδών που ανακοινώνουν τώρα οι εισηγμένες εταιρίες για το 2003, εκπροσωπώντας κατά τεκμήριο σημαντικό μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποκαλύπτουν τα οφέλη που προκύπτουν από την προσπάθεια αναδιάρθρωσης στην οποία έχουν αποδυθεί οι επιχειρήσεις με στόχο να αλλάξουν την αρνητική κατάσταση των τελευταίων τριών ετών, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Θετικό σήμα για τη Σοφοκλέους αποτελεί η κερδοφορία των μεγάλων εισηγμένων σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως παρουσίασαν αύξηση των κερδών κατά 40%.

Μεγέθη: Τα οικονομικά μεγέθη 2003 των EFG Eurobank, ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Goody’s σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

Cosmote: Σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού μεταβίβασε η νορβηγική Telenor το 9% της Cosmote, σύμφωνα με Το Βήμα, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως το πακέτο της θυγατρικής του ΟΤΕ ”πήγε και ήρθε” με σημαντικά κέρδη.

Societe General: Στο 20% της αγοράς στοχεύει η Societe General σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η γαλλική τράπεζα σχεδιάζει την εξαγορά μεγάλης ελληνικής τράπεζας.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v