Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βλέπει (;) προς τις κάλπες η Σοφοκλέους

Μοιρασμένη αναμένεται σήμερα η εικόνα μεταξύ αγοραστών – πωλητών, με τους πρώτους να υπερισχύουν στις μετοχές των CosmOTE, Alpha, 3E, και τους δεύτερους αν εμφανίζονται σε Εθνική, ΟΤΕ. Ενδεχόμενη συντήρηση της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης θα μπορούσε να διατηρήσει το ενδιαφέρον στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αγορά, με τις προεκλογικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής να επανέρχονται στο προσκήνιο.

Το ερώτημα που απασχολεί αρκετούς παίκτες αφορά στο κατά πόσο η αγορά θα ”ποντάρει” στο εκλογικό αποτέλεσμα, τη βεβαιότητα αλλαγών (σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς) και τη στάση των ξένων και Ελλήνων διαχειριστών.

Με βάση τις αγορές των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μικρής ενίσχυσης του Γενικού Δείκτη, εάν και εφόσον οι δεικτοβαρείς μετοχές φέρουν προς τις 1.310 μονάδες τον FTSE-20.

Ενδεχομένως οι εντολές αγοράς να συνεχιστούν και σήμερα σε μετοχές όπως των CosmΟΤΕ, OTE, αλλά και Alpha, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.

Αναμφίβολα, η προαιρετική πρόταση της Alpha για την απόκτηση του υπόλοιπου των μετοχών της θυγατρικής της στα 6,50 ευρώ δημιουργεί δυναμική και για τους δύο τίτλους.

Μεσοπρόθεσμα για τον όμιλο, καθώς τόσο οι υπεραξίες όσο και η κεφαλαιοποίηση του ομίλου θα ενισχυθεί σημαντικά.

Με την προϋπόθεση αυτή, της αντίδρασης δηλαδή του Γενικού Δείκτη προς τις 2.490 μονάδες, θα πρέπει να θεωρείται πιθανή η συντήρηση του θετικού κλίματος στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Κατατοπιστική είναι η σχετική έκθεση – ανάλυση της Marfin ”για τα μεγέθη 16 blue chips”.

Ευνοημένη βγαίνει η μετοχή της CosmΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, ενώ γίνεται αναφορά στα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα της ΔΕΗ.

Coca Cola, Γερμανός και Folli Follie εμφανίζουν καλά αποτελέσματα, ενώ χαμηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση των μεγεθών για τις Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση σε ό,τι αφορά στην προοπτική των Επιχειρήσεων Αττικής, αλλά και της επιμήκυνσης της περιόδου αποσβέσεων, διαδικασία που ενίσχυσε ελαφρώς -σε σχέση με τα αναμενόμενα– αποτελέσματα της J&P Άβαξ.

Μετοχές εταιριών όπως οι Fanco, Altec, Σφακιανάκης, θα επιχειρηθεί να συνεχίσουν την ανοδική τους φορά.

Αξιόλογες συναλλαγές που θα μπορούσαν να συντηρήσουν την ανοδική τους τάση παρουσίασαν οι μετοχές των Alfa Alfa Συμμετοχών, Νάουσα, Κλωνατέξ, LogiDIS, της ιδιαίτερα εμπορεύσιμης τελευταία Φλεξοπάκ, Πουλιάδης, ΑΛΤΕ, Sprider, KΛΜ, Alpha Leasing, Μotor Oil και βεβαίως των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v