Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τραπεζικές μετοχές το ενδιαφέρον

Μικρή η διακύμανση για το Γενικό Δείκτη, μεγαλύτερη για αρκετές μετοχές. Την κίνηση της μετοχής της Alpha Bank ακολουθεί η Πειραιώς, ενώ η κινητικότητα του ομίλου Κλωνατέξ ενθαρρύνει μέρος όσων δραστηριοποιούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρητικός ο δείκτης, θερμότερες οι μετοχές.

Μικρές διακυμάνσεις γύρω από τις 2.452 μονάδες, πότε στο μείον και πότε στο συν, πραγματοποιούνται μετά τις 14.00.

Οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει αναλογικά σε τζίρο, έχουν ενισχυθεί όμως σε συναλλακτικότητα τεμαχίων.

Αυτό οφείλεται στη μόχλευση που παρατηρείται σε συγκεκριμένες μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι ενδεικτικό πως και οι 4 δείκτες FTSE παρουσιάζουν οριακή διακύμανση στο περίπου 0,3%.

Η μετοχή της Alpha κυμαίνεται στα 24,70 ευρώ, αλλά με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 300.000 τεμάχια.

Η μετοχή της Εθνικής με μικρότερο ποσοστό μεταβολής κυμαίνεται στα 22,04 ευρώ, της δε Eurobank στα 16,94 ευρώ.

Αυτή η αίσθηση συντήρησης που επικρατεί σήμερα διαμορφώνει θετικά τη σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών. Σε αυτό συμβάλλει και η θετικότερη συμπεριφορά μετοχών του ”κλίματος Κλωνατέξ”.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα σε κοινή και προνομιούχο Γιαννούση και Fanco επιτρέπει παράλληλες κινήσεις σε μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα, για παράδειγμα, εμφανίζουν οι μετοχές των Θεμελιοδομή, Μηχανική, ομίλου ΑΛΤΕ, Πειραιώς Leasing, Επιχειρήσεις Αττικής, Πουλιάδη, Ρόκα, Cyclon, αλλά και Space, Σφακιανάκη, Sprider, Info-Quest, Κωτσόβολος, ΚΑΕ, LogicDIS, Μέτκα, Μάρακ, Φουρλή, Χατζηιωάννου κ.ά.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ενδιαφέρον πέρα της Alpha Bank (Alpha Leasing και ΙΟΝΕ) παρουσιάζει και η αντίδραση προς τα 10 ευρώ της Πειραιώς, που ”παρασύρει” και τη μετοχή της θυγατρικής Leasing.

Σημείωση: Σύμφωνα με την πρόταση της Alpha Bank, η προσφορά για τη θυγατρική της θα πραγματοποιηθεί στα 6,50 ευρώ. Αυτό δικαιολογεί εν μέρει την εμφάνιση ορισμένων κυρίων βραχυπρόθεσμων πωλητών στην τρέχουσα τιμή των 6,46-6,48 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την αρνητική πορεία της ΔΕΗ, πραγματοποιείται με περιορισμένη μεν προσφορά, πλην όμως είχε σχεδόν προδιαγραφεί από το σύνολο των χρηματιστηριακών αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v