Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Βελτιωμένη η ψυχολογία

Βελτιωμένη είναι η ψυχολογία της αγοράς αναφέρουν οι ΑΧΕ, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η αγορά να κινηθεί σε θετικό έδαφος σήμερα. Στο επίκεντρο οι εταιρίες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα το Σαββατοκύριακο.

AXE: Βελτιωμένη η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η προσοχή των επενδυτών θα εστιαστεί στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2003 που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, υπενθυμίζοντας πως η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων έληξε χθες, 29/2/2004.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στη μετοχή της Intracom, τονίζοντας πως τα αποτελέσματά της ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, συμπληρώνοντας πως η μετοχή μπορεί να δεχτεί πιέσεις σήμερα.

Η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών, καθώς και για τη μετοχή της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η Σοφοκλέους ενδεχομένως θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα σήμερα.

Από την άλλη, η Eurobank Securities εκτιμά πως η θετική ψυχολογία της αγοράς, σαν αποτέλεσμα των βελτιωμένων εταιρικών αποτελεσμάτων, μπορεί να οδηγήσει σε θετικό έδαφος την αγορά, συμπληρώνοντας πως οι επικείμενες εκλογές ενδεχομένως να αυξήσουν τη διακύμανση του Δείκτη.

Ακόμα, η τεχνική ανάλυση της Fortius εκτιμά τη βραχυχρόνια αντίσταση της αγοράς στις 2.500 μονάδες, χαρακτηρίζοντας ”διερευνητική” την προσπάθεια καθοδικής διάσπασης του επίπεδου στήριξης των 2.377 μονάδων.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Πτωτικά έκλεισε η τελευταία εβδομάδα στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.451,50 μονάδες, μειωμένος κατά 0,56% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα των εταιριών, οι δηλώσεις Κωστόπουλου, αλλά και η αιφνιδιαστική κατάληξη του ποσοστού της Telenor έδωσαν εναύσματα κίνησης είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, προκαλώντας διακυμάνσεις στις τέσσερις συνεδριάσεις της εβδομάδας και δοκιμάζοντας τις ψυχολογικές αντοχές των συμμετεχόντων, καθώς η βραχυπρόθεσμη τάση άλλαξε κατεύθυνση τρεις φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust.

Σε μία άνευ προηγουμένων εβδομάδα συνωστισμού δημοσίευσης, συνεχίζει η Magna Trust, οι αγοραστές είχαν τελικά με το μέρος τους τις ειδήσεις, καθώς η αβεβαιότητα μετά την υποχώρηση κάτω από τις 2.400 μονάδες και η επανατιμολόγηση των προσδοκιών για τα deals στον τραπεζικό κλάδο στη συνεδρίαση της Τετάρτης έδωσαν τη θέση τους στην αισιοδοξία που προέκυψε από τα αποτελέσματα (Eurobank, ΔΕΗ, Alpha Bank ΕΧΑΕ κ.ά.) και το επιτυχές placement στη μετοχή της CosmΟΤΕ.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί η αφύπνιση μέρους της περιφέρειας, γεγονός αναγκαίο για την αφύπνιση περισσότερων κωδικών, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείονται αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων και τον καθορισμό των μερισμάτων που θα πληρωθούν το προσεχές τρίμηνο, τονίζει επίσης η Magna.

Η Omega Bank κάνει λόγο για αισθητή βελτίωση της αξίας των συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα.

Τεχνικά, η Omega Bank αναφέρει σαν επίπεδο στήριξης της αγοράς τις 2.440 μονάδες, με την αντίσταση να βρίσκεται 50 μονάδες υψηλότερα, ενώ οι βραχυχρόνιες διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη επίπεδα μεταξύ των προαναφερθέντων τιμών θα προσφέρουν ευκαιρίες σύντομων κερδών στους επενδυτές με βραχυπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,47%, στις 2.451,5 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin, οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υπεραπέδωσαν του Γενικού Δδείκτη, με τον ΟΤΕ και την CosmΟΤΕ να καταγράφουν άνοδο 2,33% και 5,45%, αντίστοιχα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v