Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης εν όψει εκλογών

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με μειωμένους τους όγκους συναλλαγών θα επικρατήσουν σήμερα στην αγορά εκτιμούν οι ΑΧΕ. Επίσης αναφέρουν ότι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των επικείμενων εκλογών.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης εν όψει εκλογών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως περιμένει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ αναιμικοί όγκοι συναλλαγών εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν στην αγορά.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic τονίζει πως η αίσθηση που άφησαν τα αποτελέσματα ήταν εν γένει ουδέτερη, καθώς αυτά ήταν ήδη προεξοφλημένα, ενώ αναμένει την αγορά να επηρεασθεί περισσότερο από εξωτερικούς παράγοντες και την πορεία των ξένων χρηματαγορών.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στη μετοχή της Elmec Sport, επισημαίνοντας πως διαπραγματεύεται ελκυστικά 10,3 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2004, ενώ διατηρεί τη σύστασή της για ”αύξηση θέσεων”.

Τάσεις συσσώρευσης τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του επόμενου Σαββατοκύριακου εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία χαρακτηρίζει παράλληλα δικαιολογημένο το ενδιαφέρον για τις μετοχές των τραπεζών έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα χρήσης 2003.

Στο ίδιο κλίμα, η Eurobank Securities εκτιμά ότι στη Σοφοκλέους θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Από την άλλη, οι αναλυτές της Fortius σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FT-20 τοποθετούν την αντίσταση στη ζώνη 1.280-1287 μονάδων, με τη στήριξη να βρίσκεται στο επίπεδο των 1.260 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή πτώση κατά 0,22%, στις 2.446 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά παρουσίασε πτώση με εμφανή την έλλειψη προσφοράς για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και επιλεγμένες τοποθετήσεις των επενδυτών σε τραπεζικές μετοχές.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v