Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές τοποθετήσεις εν όψει εκλογών

Επιμέρους μετοχές, μεμονωμένες κινήσεις, εκτιμάται πως θα αποτελέσουν για τις τελευταίες προεκλογικές συνεδριάσεις το αντικείμενο του ενδιαφέροντος των ”παικτών”. Πέριξ των 2.500 μονάδων θα παραλάβει, όπως όλα δείχνουν, την αγορά η επόμενη κυβέρνηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τρίτη συνεδρίαση πριν από τις εκλογές και η απονευρωμένη αγορά δεν περιμένει πολλά.

Μεμονωμένες θα είναι και σήμερα οι περιπτώσεις μετοχών που θα απασχολήσουν τους ”παίκτες”.

Οι τοποθετήσεις στη μετοχή της Alpha, αλλά και των Eurobank - Πειραιώς εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν, όπως και οι πωλήσεις στη μετοχή της Εμπορικής.

Ενδεχομένως να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς υψηλότερα των 12 ευρώ παρουσιάζει ενδιαφέρον για ξένα χαρτοφυλάκια.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να προσεχθεί η κινητικότητα που τελευταία εμφανίζουν οι μετοχές ακτοπλοϊκών εταιριών, κλάδος που παρακολουθείται από ισχυρές ΑΧΕ.

Εάν μάλιστα σήμερα η εκδίκαση του προστίμου που έχει τεθεί από τον Δεκέμβριο του ΄98 σε Στρίντζη και Μινωικές είναι θετική, ανάλογη θεωρείται πως θα είναι η κίνηση των μετοχών.

Τη μετοχή των Μινωικών παρακολουθεί και συνιστά η Εθνική Χρηματιστηριακή, η Π&Κ τις Στρίντζη και ΕΠΑΤ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Στρίντζης έχει προβλέψει ήδη στα αποτελέσματά του 750.000 ευρώ, δηλαδή το μισό του προστίμου.

Ενστάσεις, που δεν αποκλείεται να ενταθούν στη συνέχεια, εκφράζονται από φορείς και ιδιώτες επενδυτές για τη μερισματική πολιτική που ακολουθούν στην ΕΧΑΕ, οι τράπεζες - βασικοί μέτοχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v