Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριαρχούν οι ρευστοποιήσεις

Κυρίως Έλληνες διαχειριστές φαίνεται πως ρευστοποιούν και σήμερα μετοχές των Εμπορική, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Συντριπτικός ο αριθμός των μετοχών που πιέζονται χαμηλότερα, ενώ τηρουμένων των αναλογιών αδύναμος εμφανίζεται ο ΜΚ-40.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διευρύνεται η υποχώρηση, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς τις 2.420 μονάδες.

Σημαντικότερες πιέσεις εκδηλώνονται στις μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, CosmΟΤΕ και Εμπορική.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν πως στην πλειονότητά τους πωλητές είναι Έλληνες διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Ακόμη και στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, όπου οι ξένοι κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, οι πωλήσεις φαίνεται να αφορούν σε εγχώρια χαρτοφυλάκια.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί προς τα 21,80 ευρώ, της Alpha Bank προς τα 24,96 ευρώ, ενώ μέρος των κερδών της ”κρατά” η Eurobank στα 17,04 ευρώ.

Κρίνοντας από τη μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα του ΟΤΕ (350.000 τεμάχια), ενισχύεται η εκτίμηση πως κυρίως Έλληνες παρά ξένοι πιέζουν την αγορά.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση είναι ενδεικτικό πως μόλις 6 μετοχών η τιμή κινείται θετικά, ενώ οι υπόλοιπες του FTSE-40 υποχωρούν.

Σημαντικές οι απώλειες στις μετοχές των ΓΕΚ (7,14 ευρώ), ΔΟΛ (4 ευρώ), Μέτκα (5 ευρώ), Εθνική Ακινήτων (4 ευρώ), Μυτιληναίος (5,30 ευρώ), Τέρνα (7,32 ευρώ).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει και αυτή βεβαίως ανατραπεί σε βάρος των πρώτων.

Λιγότερων από 50 μετοχών η μεταβολή είναι θετική, με την ΑΕΓΕΚ να κρατά την κορυφή σε συναλλαγές και κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v