Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δαγκωτό Σοφοκλέους!

Δεν ξέρω τι θα ψηφίσετε εσείς, αλλά εγώ το έχω ήδη αποφασίσει: Σοφοκλέους δαγκωτό! Με χέρια και με πόδια, ψηφίζουμε Σοφοκλέους!

Δαγκωτό Σοφοκλέους!
Δεν ξέρω τι θα ψηφίσετε εσείς, αλλά εγώ το έχω ήδη αποφασίσει: Σοφοκλέους δαγκωτό! Με χέρια και με πόδια, ψηφίζουμε Σοφοκλέους!

Φίλοι και συμπαίκτες, είναι βέβαιο ότι ο καθείς εξ ημών υπερασπίζεται πρωτίστως το προσωπικό του συμφέρον και δευτερευόντως το συλλογικό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι και όλοι οι άλλοι το ίδιο πράττουν, απλώς δεν το ομολογούν.

Εμείς όμως δεν έχουμε ανάγκη να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Έχουμε περάσει τόσες πολλές φορές από τα στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης, ώστε θεωρούμε την υποκρισία πολυτελές αγαθό όλων εκείνων που δεν έχουν ρισκάρει ούτε μια φορά στη ζωή τους.

Ε, λοιπόν, ναι! Εμείς ψηφίζουμε Σοφοκλέους. Αν ήμασταν αγρότες μπορεί να ψηφίζαμε τον κ. Παπανδρέου για να μας αυξήσει τις συντάξεις. Κι αν ήμασταν προσωρινοί υπάλληλοι, μπορεί να ψηφίζαμε τον κ. Καραμανλή για να μας κάνει μόνιμους.

Δυστυχώς δεν ήμαστε αγρότες (για να μας χαϊδεύουν όλοι τ’ αυτιά) και ευτυχώς δεν είμαστε συμβασιούχοι (για να μην ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο).

Είμαστε κάτι άλλο: Επενδυτές! Ξυπνάμε, κοιμόμαστε, αναπνέουμε και ο λογισμός μας τρέχει στις επενδύσει μας. Η Σοφοκλέους είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. Πώς μπορούμε, άραγε, να την απαρνηθούμε;

Δεν μας ενδιαφέρει και πολύ πιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κυβερνήσουν. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να συνεχίσουν να είναι προσηλωμένα στις αρχές της Ελεύθερης Οικονομίας.

Μας ενδιαφέρει, επίσης, να κάνουν πράξη αύριο τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Να πατάξουν τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα, να ελαφρύνουν τη φορολογία, να προσελκύσουν επενδύσεις από το εξωτερικό, να φέρουν άνεμο ανανέωσης στον πολιτικό βίο.

Εμείς δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις, παρά μόνο μία: Να βγάλουμε λεφτά! Άλλοι θέλουν τη δόξα. Άλλοι τη δόξα και τα χρήματα. Εμείς περιοριζόμαστε μόνο στο τελευταίο, στο κέρδος. Κι ως αυθεντικοί κερδοσκόποι, εμποτισμένοι μέχρι το μεδούλι με τη χαρά του παιγνιδιού, είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσουμε Σοφοκλέους.

Και μάλιστα δαγκωτό!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v