Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συγκρατημένη αισιοδοξία πριν τις εκλογές

Συγκρατημένα αισιόδοξες εμφανίζονται οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, την τελευταία πριν από τις εκλογές. Οι χρηματιστηριακές εκτιμούν πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.

ΑΧΕ: Συγκρατημένη αισιοδοξία πριν τις εκλογές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως περιμένει συνέχιση της θετικής εικόνας που παρουσίασε χθες η αγορά.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic τονίζει πως η αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της πριν από τις εκλογές θα συνεχίσει την τάση συσσώρευσης.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στη μετοχή της Πλαίσιο, επισημαίνοντας την αξιοσημείωτη βελτίωση στη δημιουργία ταμειακών ροών καθώς και τα ”ισχυρά” αποτελέσματά της για άλλη μια χρήση.

Οι αναλυτές της Marfin διατηρούν τη σύστασή τους ”outperform”.

Περιορισμένο είναι το ρίσκο της υποχώρησης της αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία περιμένει παράλληλα τη Σοφοκλέους να κινηθεί προς τις 2.500 μονάδες, υποβοηθούμενη από την ένταση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών στις επόμενες συνεδριάσεις.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά ότι ελλείψει εταιρικής ειδησιογραφίας δεν περιμένει σημαντικές κινήσεις στην αγορά προς καμία κατεύθυνση.

Από την άλλη, οι αναλυτές της Fortius σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμούν πως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση η πορεία της μετοχής στα επίπεδα των 23,20 ευρώ είναι αρκετά πιθανή, εφόσον η μετοχή σταθεροποιηθεί πάνω από την περιοχή στήριξής της στα 21,5 ευρώ.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά κατά 1,36%, στις 2.470 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά οδηγήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα λόγω του αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών από τη θετική εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών και τη δημιουργία θέσεων arbitrage.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v