Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ στο επίκεντρο

Στις εισηγμένες κρατικές επιχειρήσεις αναμένεται να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από την εξέλιξη της εκλογικής αναμέτρησης, η οποία δημιουργεί φημολογία για αλλαγές στα διοικητικά επιτελεία των κρατικά ελεγχόμενων εταιριών.

ΑΧΕ: Οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης διαφορά εκλογικής νίκης της νέας κυβέρνησης είναι πιθανόν να ικανοποιήσει τους επενδυτές σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, καθώς –όπως επισημαίνει– ελαχιστοποιεί την πιθανότητα πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic οι εγχώριες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τον νέο πρωθυπουργό να προχωράει άμεσα στην ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Επίσης, η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως όλες οι κρατικά ελεγχόμενες εισηγμένες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξαιτίας των φημών για ενδεχόμενες διοικητικές ανακατατάξεις.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης των εθνικών εκλογών και τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει στη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα προσπαθήσουν να αξιολογήσουν οι επενδυτές.

Θετική εξέλιξη για τη χρηματιστηριακή αγορά χαρακτηρίζει η Eurobank Securities το ισχυρό ποσοστό που απέσπασε η νέα κυβέρνηση, γεγονός το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε ανοδική συνεδρίαση σήμερα.

Σύμφωνα με τη Eurobank Securities από σήμερα ξεκινάει μια νέα φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις πολιτικές που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, ενώ σε ό,τι αφορά τους επενδυτές η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα τηρήσουν στάση αναμονής στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα μέχρις ότου ανακοινωθούν όλα τα νέα προγράμματα.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η αισιοδοξία για διατήρηση της ανοδικής κίνησης που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ενισχύεται από το αποτέλεσμα των χθεσινών εθνικών εκλογών και δη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Η άνετη –όπως τη χαρακτηρίζει– και υψηλότερη της αναμενόμενης νίκη της νέας κυβέρνησης αποτελεί θετικό σενάριο για τη Σοφοκλέους, καθώς αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για μια σταθερή και αποφασιστική πολιτική, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν και πάλι το βλέμμα τους στα θεμελιώδη μεγέθη των επιχειρήσεων, αλλά και στις αποτιμήσεις τους, όταν θα έχει περάσει η αρχική ευφορία, απ’ όπου και αναμένεται να καθοριστεί η μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Τι έγινε την εβδομάδα 1 Μαρτίου 2004 – 5 Μαρτίου 2004: Αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος παρατηρήθηκε στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας που πέρασε, όπως αναφέρει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report (με ημερομηνία 5 Μαρτίου), με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει προς την περιοχή των 2.500 μονάδων καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 38,88 μονάδων.

Σύμφωνα με την Omega Bank, στην παρούσα φάση το επίπεδο των 2.480 μονάδων ορίζει την πρώτη περιοχή στήριξης, ενώ η επόμενη, που θεωρείται και ιδιαίτερα ισχυρή, ορίζεται από το επίπεδο των 2.440 μονάδων.

Από την άλλη και σύμφωνα πάντα με την Omega Bank, το επίπεδο των 2.520 μονάδων ορίζει το πρώτο σημείο αντίστασης, ενώ το επόμενο εντοπίζεται στην περιοχή των 2.570 μονάδων.

Παράλληλα, η Omega Bank επισημαίνει πως οι βραχυχρόνιες διακυμάνσεις μεταξύ των 2.480 μονάδων και των 2.520 μονάδων θα προσφέρουν ευκαιρίες σύντομων κερδών στους επενδυτές με βραχυπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v