Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενθουσιασμός στη Σοφοκλέους

Όλα τα χαρακτηριστικά μίας καθαρά μετεκλογικής συνεδρίασης παρουσιάζει μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους, καθώς μετά την αρχική ενθουσιώδη αντίδραση, ο Γ.Δ. ”κάθεται” σε επίπεδο πάνω από τις 2.500 μονάδες. Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 10 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η θυμική αντίδραση της αρχής ώθησε το Γενικό Δείκτη μέχρι τις 2.551,5 μονάδες.

Με καθολική ανοδική κίνηση των μετοχών, πλην ελαχίστων και αναμενόμενων εξαιρέσεων, προσαρμόζεται σταδιακά μετά τις 11.20 η αγορά στα πραγματικά της μεγέθη.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Γ.Δ. παραμένει σε διακύμανση υψηλότερα των 2.500 μονάδων, καθώς οι εντολές αγοράς σε δεικτοβαρείς τίτλους συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής, μέρος των βραχυπρόθεσμων κερδών του διημέρου Πέμπτης-Παρασκευής έχει ήδη μετακυλιστεί στις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, OTE, Εθνικής, Πειραιώς.

Αρνητικά κινούνται οι μετοχές των Intracom, Ελληνικής Τεχνοδομικής, ΔΟΛ, ενώ στα 13,14 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της Cosmote.

Η προσδοκία για άμεσες αλλαγές σε διοικήσεις οργανισμών συντηρεί το ”στοίχημα” για τις μετοχές των ΟΤΕ, Εθνικής, Εμπορικής, τίτλοι του FTSE-20 που εμφανίζουν και τη μεγαλύτερη –συγκριτικά- εμπορευσιμότητα.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το ”υπόλοιπο” της αγοράς, με τη σχέση ανοδικών–πτωτικών να διαμορφώνεται στο 10 προς 1.

Αναμενόμενη λίγο ή πολύ η εμπορευσιμότητα και τα κέρδη μετοχών όπως οι Alfa Alfa Συμμετοχές, Κλωνατέξ, ΑΛΤΕ, Ναυτεμπορική, Γιαννούσης, Παρνασσός, Νάουσα, Θεμελιοδομή, Βαλκάν, Info-Quest, Καθημερινή.

Ενδιαφέρον, με βάση τη μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα, εμφανίζει στα 2,19-2,28 ευρώ η μετοχή της Alco, στα 2,37-2,45 ευρώ της Παντεχνικής, μεταξύ 2,10-2,20 του Κυριακούλη, Μαξίμ (0,84-0,87 ευρώ), Έμπεδος (0,56-0,58 ευρώ), Cyclon (1,50-1,57) κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v