Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφόδια από Wall και Εθνική για το ΧΑ

Ελαφρώς καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών τα 1,546 δισ. ευρώ της Εθνικής. Οι 1.620 μονάδες το "κλειδί" της βραχυπρόθεσμης τάσης με σηματωρούς τους ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, EFG, Κύπρου. Δύο και σήμερα για τη λήξη των παραγώγων (20/3).

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Θεαματική η χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση στην Wall, καθώς Dow Jones και S&P 500 "πάτησαν κορυφές" με αντίδραση 2,5% και 3,2% αντίστοιχα.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Εθνική, σχεδόν… μόνη της, επέτυχε την ανατροπή με "γύρισμα" από τα χαμηλά των 10,4 προς τα 10,95 ευρώ για να διαμορφωθεί τελικά στα 10,60 ευρώ με συναλλαγές 22,9 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση στη συνέχεια των αποτελεσμάτων, με κέρδη 1,546 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 5% και ελαφρώς καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών εκτιμάται, ότι θα προσφέρουν καλές τιμές και σήμερα για όσους θέλουν να κατοχυρώσουν σημαντικά κερδοφόρες βραχυπρόθεσμες θέσεις.

Το ενθαρρυντικό είναι, πως η χθεσινή συνεδρίαση έδωσε την εντύπωση μίας απόλυτα ελεγχόμενης αγοράς από ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους, που επέτυχαν να μετακυλήσουν μέρος της ρευστότητας τους από την υποκείμενη αγορά στα Παράγωγα, να κλείσουν κερδοφόρες μετοχικές θέσεις και να έχουν την πολυτέλεια να κινηθούν μέχρι και την Παρασκευή από θέση ισχύος.

Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης παραμένει ενδοσυνεδριακά χαμηλότερα των 1.620 μονάδων, μίας περιοχής που καλό θα ήταν να έχει επιχειρηθεί η ανοδική διάσπαση, προκειμένου να…. ανιχνευθούν οι προθέσεις συγκεκριμένων κύκλων, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στην αγορά από τις 13-16 Μαρτίου.

Δίνει όμως η συγκυρία τη δυνατότητα σε όσους κινούνται βραχυ-μεσοπρόθεσμα να ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν τη δυναμική συγκεκριμένων μετοχών με αρμονικά ανοδική διακύμανση, άψογη ειδική διαπραγμάτευση και αυξημένες συναλλαγές που διευκολύνουν την αγορά-πώληση θέσεων. Και αυτό παρατηρείται από τη Μεγάλη έως την Χαμηλότερη αποτίμηση για διαφορετικούς ενίοτε λόγους.

Αναμενόμενη τεχνικά, λόγου χάρη, η αντίδραση της μετοχής της Κύπρου από τα ιστορικά χαμηλά, η συνεχιζόμενη υψηλή συναλλακτικότητα για την Intralot, η αρμονική διαγραμματική απεικόνιση της ΓΕΚ Τέρνα αλλά και τα πλαφόν του Κατσέλη.

Η μετοχή του τελευταίου αντιδρά θεαματικά, μετά την ανακοίνωση της α.μ.κ με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή να συγκλίνει ταχύτατα προς την ονομαστική. Παρά τις γνωστές ενστάσεις η συνολικότερη αντίδραση των μετοχών θυγατρικών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ δείχνει να έχει συνέχεια όπως η κινητικότητα συγκεκριμένων μετοχών χαμηλότερης χρηματιστηριακής αξίας.
 
Με γνώμονα την Εθνική και το γεγονός πως οι αγορές κινούνται ή έχουν υπερβεί εστίες αντίστασης προσφέροντας υψηλές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες δύο συνεδριάσεις πριν τη λήξη των παραγώγων στις 20/3 θα πρέπει να κινηθούμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v